Akcija mladih prozvala Obersnela: ‘Vaše ponašanje nije dio otvorene, tolerantne i liberalne Rijeke’

Akcija mladih prozvala Obersnela: ‘Vaše ponašanje nije dio otvorene, tolerantne i liberalne Rijeke’

Vijećnici Akcije mladih Andrej Briščik i Tihomir Čordašev

Duboko smo razočarani Vašim izjavama gradonačelniče. Sramotno je da i dalje branite Blaževićevo ponašanje, a i svoje ponašanje na vijeću. Duboko ste nas razočarali gradonačelniče. Ovo Vaše ponašanje nije dio otvorene, tolerantne i liberalne Rijeke koju želimo graditi, kazali su iz Akcije mladih.

Rijeka – Akcija mladih nastavila je raspravu u „aferi štikla“ koja već danima „kipti“ na riječkoj političkoj sceni. Naime, sve je počelo uvredom koju je gradonačelnik Vojko Obersnel na sjednici Gradskog vijeća uputio vijećnici HDZ-a Ivoni Milinović, što su kao seksizam osudili predstavnici HDZ-a, ali i Forum žena SDP-a. Obersnel je danas odgovorio HDZ-u, a na njegov odgovor nadovelaza se Akcija mladih koja je svoje priopćenje objavila na službenom Facebook profilu riječkog ogranka.

– Gospodine Obersnel, duboko smo razočarani neistinama koje ste ovako javno odlučili iznositi. Nesporno je da je HDZ opustošio ovu zemlju, no to nikako ne opravdava Vaše ponašanje, konstantno vrijeđanje vijećnika i takve komentare upućene ženama. Nije to rezervirano za desnicu već su i naši vijećnici dobili svoju „porciju“. Sjetite se kako ste „pozdravili“ Vedrana Vivodu na njegovoj prvoj sjednici, a bome i mnogi drugi su dobili cijeli niz „pozdrava“ s Vaše strane. Gospodine Obersnel, nitko nije imao problem sa zahvalom osim Blaževića samog, koji nije došao za govornicu da se zahvali nego da vrijeđa one koji njegovim radom i rezultatom nisu zadovoljni, naveli su iz Akcije mladih, osvrnuvši se na dio Obersnelova priopćenja u kojem navodi kako dio vijećnika nije dozvolio intendantu riječkog kazališta da odgovori na kritike izrečene u raspravi na sjednici Gradskog vijeća.

Istaknuli su kako je čak i „Obersnelov koalicijski partner“, predsjednik Vijeća Andrej Poropat upozorio Blaževića da se drži zahvale, a ne obračuna s vijećnicima.

– Čak i Poropat! Ipak Blažević se odlučio pokazati i nepoštovanje prema njegovoj funkciji te nastaviti svoj obračun s vijećnicima i nakon upozorenja. I to od svih s prof. Mencerom koji je jedan zaista fin, pristojan i uglađen čovjek. Blažević je izabran kao intendant, na čemu mu i ovim putem čestitamo. Dana mu je prilika da se zahvali, sa čime nitko nije imao problema. Iako protivno poslovniku, nitko nije prigovorio jer je normalno da se novoizabrani intendant zahvali. Ako se već želio obratiti onima koji nisu glasali za njega mogao je poručiti da će se potruditi u budućnosti da stekne i njihovo povjerenje. No umjesto pristojne, kulturne i civilizirane zahvale, Blažević je odlučio iskoristiti javni forum da se obračunava s neistomišljenicima i svima onima koji su se, zamislite, u demokratskom i pluralnom društvu odlučili glasati protiv jer imaju drugačiji stav. I zato smo mi oporbeni vijećnici reagirali, većina nas, a ne samo vaš “ideološki neprijatelji” jer je u bilo kojoj situaciji neprihvatljivo da gosti vrijeđaju vijećnike. Čak je i Poropat identično reagirao. Možda je i Vaš koalicijski partner ideološki nepodoban, upitali su Obersnela iz Akcije mladih.

Svoje priopćenje zaključili su kritikom riječkom gradonačelniku.

– Duboko smo razočarani Vašim izjavama gradonačelniče. Sramotno je da i dalje branite Blaževićevo ponašanje, a i svoje ponašanje na vijeću. Duboko ste nas razočarali gradonačelniče. Ovo Vaše ponašanje nije dio otvorene, tolerantne i liberalne Rijeke koju želimo graditi, kazali su iz Akcije mladih.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!