Bespovratna sredstva EU fondova za izgradnju komunalne infrastrukture poduzetničke zone Bodulovo

Natječaj za izvođače radova je u pripremi i bit će raspisan nakon godišnjih odmora. Uređenje infrastrukture podrazumijeva izgradnju odgovarajućih cesta i podjelu Bodulova na parcele veličine od 1.000 do 8.500 m², koje će biti na raspolaganju poduzetnicima.

Rijeka – Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel na redovnoj je konferenciji za novinare kazao kako je nedavno potpisan ugovor za izgradnju komunalne infrastrukture poduzetničke zone Bodulovo vrijedan 5.710.343,00 kune. Riječ je o bespovratnim sredstvima koja Grad dobiva iz EU fondova. Cijeli projekt vrijedan je oko 11 milijuna kuna, a razliku od 5,4 milijuna kuna financirat će Grad Rijeka iz proračuna.

Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta preko kojeg je ovaj natječaj išao ima definirane kriterije financiranja, ovisno o indeksu razvijenosti jedinice lokalne samouprave koje apliciraju, a koji se kreću od 45 do 85 posto. S obzirom na to da se Rijeka nalazi u četvrtoj skupini, odnosno među najrazvijenijim sredinama sudjelovanje putem fondova iznosi 55 posto, a ostatak se mora osigurati iz proračuna. Natječaj za izvođače radova je u pripremi i bit će raspisan nakon godišnjih odmora. Uređenje infrastrukture podrazumijeva izgradnju odgovarajućih cesta i podjelu Bodulova na parcele veličine od 1.000 do 8.500 m², koje će biti na raspolaganju poduzetnicima.

– Ovakva zona, koliko god mala bit će značajna za daljnji razvoj poduzetništva u Rijeci, kazao je gradonačelnik te dodao kako je u kontekstu povlačenja novca iz EU fondova Grad Rijeka izuzetno uspješan, pa je do danas zajedno sa gradskim trgovačkim i komunalnim društvima ugovoreno 1,5 milijardi kuna, odnosno nešto više od 204 milijuna Eura za različite europske projekte.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }