Bez dozvole i pod utjecajem alkohola po zaobilaznici vozio 40 km/h iznad ograničenja

U petak je kod Šmrike zaustavljen 42-godišnjak koji je osobnim vozilom upravljao brzinom od 121 km/h na mjestu gdje je ograničenje 80 km/h. Pri tom je utvrđeno da je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,73 g/kg, i u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom B kategorije

Rijeka -Proteklog vikenda na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske dogodilo se 48 prometnih nesreća u kojima je jedna osoba teže, a 14 ih je lakše ozlijeđeno. U nesreći koja se dogodila u Krku u subotu, 29. lipnja oko 8 sati, teško je ozlijeđena 67-godišnja pješakinja njemačkog državljanstva. Na parkiralištu je udarilo osobno vozilo marke Mercedes, riječkih registarskih oznaka, kojim je upravljao 68-godišnji hrvatski državljanin. Liječnička pomoć joj je pružena u KBC Rijeka te utvrđene teže ozljede.

Tijekom spomenutog razdoblja policija je evidentirala i počinjenje prekršaja u prometu. Tako je u petak, 28. lipnja oko 17 sati na riječkoj zaobilaznici (A7) kod Šmrike zaustavljen 42-godišnji vozač osobnog vozila marke Citroen, riječkih registracijskih oznaka, kada je vozilom upravljao brzinom od 121 km/h na mjestu gdje je ograničenje 80 km/h. Pri tom je utvrđeno da je vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,73 g/kg, i u vrijeme važeće zabrane upravljanja vozilom B kategorije. Kako ne bi nastavio činjenje prekršaja i ugrožavanja sigurnosti prometa, priveden je u policijske prostorije.

Jučer je pak policija na području Viškova zatekla dvojicu vozača pod utjecajem alkohola. Oko 1 sat zatečen je 30-godišnji hrvatski državljanin koji je upravljao osobnim vozilom kojemu je istekla registracija i obvezno osiguranje pri koncentraciji alkohola od 1,21 g/kg, dok je u 2.25 sati u Marinićima zatečen alkoholizirani 47-godišnji vozač osobnog vozila. Vozilom je upravljao pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1,85 g/kg. Istog dana u počinjenju prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola zatečen je vozač i u Crikvenici. Riječ je o 30-godišnjem državljaninu BiH kojega je policija zaustavila u 4 sata u ulici dr. Ivana Kostrenčića kada je upravljao osobnim vozilom marke Audi, riječkih registarskih oznaka, s koncentracijom alkohola od 2,19 g/kg. Zbog počinjenog prekršaja, priveden je u policijske prostorije te sankcioniran, kao i ostali počinitelji prekršaja, prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

U Krku je sinoć oko 20 sati priveden 37-godišnji slovenski državljanin koji je na području Omišlja upravljajući osobnim vozilom marke Škoda, slovenskih registracijskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 1,54 g/kg, sudjelovao u prometnoj nesreći s materijalnom štetom. Uz navedeno, u subotu, 29. lipnja je u Crikvenici oko 9.40 sati policija zatekla i 40-godišnjeg vozača dok je upravljao osobnim vozilom s isteklom prometnom dozvolom, odnosno, bez tehničke registracije i bez obveznog osiguranja vozila.

I ovom prilikom u cilju veće sigurnosti u prometu i smanjenja broja nesreća, kao i ozlijeđenih osoba, pozivamo sve sudionike u prometu, posebno vozače, na povećani oprez i dosljedno poštivanje prometnih propisa.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!