Bez vozačke i mrtav pijan usred dana – S tri promila u krvi slupao se u parkirano vozilo

U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a osim da je pod utjecajem alkohola policija je utvrdila kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita…

Rijeka – I proteklog vikenda, između 28. rujna i 1. listopada prometna policija je pojačano nadzirala promet na cestama Policijske uprave primorsko-goranske  radi smanjenja mogućnosti nastanka  prometnih nesreća i počinjenja prekršaja u prometu.

Tijekom pojačanog nadzora evidentirano je 238 prometnih prekršaja. Najveći je broj prekršaja prekoračenja brzine – 46, zatim 24 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj vožnje pod utjecajem alkohola, 15 prekršaja korištenja mobitela u vožnji, sedam prekršaja upravljanja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, pet prekršaja upravljanja tehnički neispravnim i neregistriranim vozilom, dva  prekršaja upravljanja vozilom unatoč važećoj zabrani te 118 drugih prometnih prekršaja.

Od vozača pod utjecajem alkohola najviše, njih šest je bilo u dobi između 31. i 40. godine te po pet vozača u dobi između  18. i 24. godine i između 41. i 50. godine života, dok je preostalih pet vozača u drugim dobnim skupinama.

Najveća koncentracija alkohola od 3,06 g/kg izmjerena je 41-godišnjaku koji je 29. rujna oko 13,30 sati upravljao osobnim vozilom marke Opel Corsa, riječkih registracijskih oznaka. Uslijed brzine neprilagođene uvjetima i stanju kolniku krećući se vozilom naseljem Ružići na području Matulja, udario je u parkirano vozilo. U ovoj prometnoj nesreći nije bilo ozlijeđenih osoba, a osim da je pod utjecajem alkohola policija je utvrdila kako vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje, odnosno bez položenog vozačkog ispita. Protiv 41-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Uz svakodnevni nadzor prometa na cestama, policija će pojačano nadzirati promet na cestama i u narednim vikendima, kako bi preventivno djelovali na najrizičnije uzročnike prometnih nesreća, posebice onih s najtežim posljedicama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }