Centrom grada prošao mimohod sjećanja u spomen na genocid u Srebrenici

Mimohod „Srebrenica svijetom hodi“ krenuo je s Mosta hrvatskih branitelja te prošao Korzom, a na Gatu Karoline Riječke u more su položene 24 bijele ruže.

Rijeka – U četvrtak, 11. srpnja obilježava se 24. godišnjica genocidnih ubojstava tisuća Bošnjaka u Srebrenici, a ovim je povodom u Rijeci održan mimohod sjećanja.

Mimohod „Srebrenica svijetom hodi“ krenuo je s Mosta hrvatskih branitelja te prošao Korzom, a na Gatu Karoline Riječke u more su položene 24 bijele ruže. Koloni koja je odavanjem počasti žrtvama zaželjela da se genocid više nikada i nigdje ne ponovi pridružili su se zamjenik gradonačelnika Nikola Ivaniš i predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke Andrej Poropat.

Ova je manifestacija započela u Rijeci prije osam godina, da bi se zatim proširila po brojnim hrvatskim i europskim gradovima u kojima žive i djeluju bošnjačke zajednice.

Od 11. do 17. srpnja na postamentima na Korzu bit će postavljena fotografska izložba povodom sjećanja na 11. srpnja 1995. godine, kada je nad zasad dokumentirane osam tisuća tristo sedamdeset dvije bošnjačke žrtve, počinjen jedini genocid na europskom kontinentu nakon završetak Drugog svjetskog rata.

Mimohod su organizirali vijeća bošnjačke nacionalne manjine Grada Rijeke i PGŽ-a, Udruga mladih Bošnjaka i prijatelja Rijeke i PGŽ, Bošnjačka nacionalna zajednica PGŽ-a i OKM MIZ Rijeka.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }