Darko Šeparović svoj će nagrađeni roman “Krvotok” predstaviti ove subote u trsatskom ogranku GKR

Ovaj je mladi korčulanski autor dobitnik Književne nagrade Drago Gervais za 2017. godinu u kategoriji najboljeg neobjavljenog rukopisa. Uz autora, na predstavljanju će sudjelovati i lingvistica Irina Masnikosa.

Rijeka – U subotu 10. studenog u 18 sati u Ogranku Trsat Gradske knjižnice Rijeka bit će predstavljen roman “Krvotok” korčulanskog autora Darka Šeparovića. Ovaj je mladi korčulanski autor dobitnik Književne nagrade Drago Gervais za 2017. godinu u kategoriji najboljeg neobjavljenog rukopisa. Uz autora, na predstavljanju će sudjelovati i lingvistica Irina Masnikosa.

Budući da nagrada Drago Gervais pobjedniku osim novčane nagrade omogućava i objavu djela, “Krvotok” je izdala Gradska knjižnica Rijeka. Urednik izdanja je Edo Popović, lektor i korektor Dario Abram, autor naslovnice je Igor Sladoljev, a dizajna Jelena Babić.

Prosudbeno povjerenstvo pri dodjeli nagrade istaknulo je kako je u raspravi naglašeno da se predloženi rukopis izdvaja svojom inovativnošću i provokativnošću. Tematski, riječ je o rukopisu koji će privući i zadržati čitateljevu pažnju i to prije svega smjelim i uglavnom uspjelim izborom i slaganjem motiva, posezanjem za izazovnijim načinima građenja kompozicije, izmjenom pripovjedačkih perspektiva te odstupanjem od očekivanih kronologijskih sljedova i rasporeda događaja.

Darko Šeparović rođen je 1987. u Veloj Luci na Korčuli gdje je i odrastao. Diplomirao je na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Objavljivao je poeziju i prozu te književne osvrte i intervjue u Zarezu, Quorumu, Autsajderskim fragmentima, knjigomat.com, agoncasopis.com… Za rukopis “Privikavanje” pohvaljen je na natječaju za nagradu Goran za mlade pjesnike 2012., a rukopis “Autopilot” nagrađen je nagradom Na vrh jezika i oknjižen 2015. Trenutno živi u Zagrebu.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }