David Bregovac: Premijer Plenković 3. maja se sjetio samo da bi zaustavio pad rejtinga HDZ-a u županiji

Kada nakon više od sedam mjeseci od dana podnošenja prijedloga za pokretanje stečaja u Brodogradilištu 3. maj od strane Financijske agencije – Fine, državni vrh u liku premijera i tri ministra zabrinuto požuri u Rijeku s izjavom da je za spas 3. maja „vrijeme jako bitan faktor“, onda se čovjek ozbiljno mora zapitati gdje je ta Vlada bila do sada i o čemu se tu zapravo radi, kazao je Bregovac.

Rijeka – Hrvatski laburisti – stranka rada reagirali su na jučerašnji posjet premijera Andreja Plenkovića riječkom brodogradilištu, a u priopćenju koje potpisuje predsjednik stranke David Bregovac ističu kako je jedini cilj tog pohoda zaustaviti pad rejtinga HDZ-a.

– Kada nakon više od sedam mjeseci od dana podnošenja prijedloga za pokretanje stečaja u Brodogradilištu 3. maj od strane Financijske agencije – Fine, državni vrh u liku premijera i tri ministra zabrinuto požuri u Rijeku s izjavom da je za spas 3. maja „vrijeme jako bitan faktor“, onda se čovjek ozbiljno mora zapitati gdje je ta Vlada bila do sada i o čemu se tu zapravo radi. A kada taj isti premijer, koji već godinama odbija apel za apelom brodograditelja, izjavi da plan za spas brodogradilišta 3. maj ima podršku premijera, a ako ima njegovu, „ima i cijele Vlade“, onda svima postaje jasno da pohod u Rijeku ima samo jedan jedini cilj: zaustaviti pad rejtinga HDZ-a u Primorsko-goranskoj županiji te očuvati mit da će stanovnici PGŽ-a glasati za Kolindu Grabar Kitarović, naveo je Bregovac.

Dodao je kako je “i djeci u vrtiću jasno da je riječko brodogradilište „zaglavilo“ u političkim igrama bez granica”.

– Je li borba za glasače ipak dovoljno jak motiv da se 3. maj uistinu spasi, ostaje za vidjeti do konca kolovoza. U cijeloj priči je predstavnicma Vlade RH i „zabrinutom“ premijeru promaklo da je 3. maj vrijedan spašavanja, da ima snage ustati i nastaviti dalje, da ima volje, želje, podrške i sve ono što prkosni žitelji našeg kraja u sebi nose. Promaklo mu je da ima financijske logike i višeznačne koristi koju nastavak brodogradnje u Rijeci donosi. Trenutna uprava 3. maja i radnici ulažu velike napore ne bi li „zabrinutoj“ Vladi RH podastrijeli dokaze o tomu da 3. maj vrijedi spasiti, pripremivši plan i scenarij za spas brodogradilišta. Hoće li premijer i ostali članovi Vlade išta od toga iskoristiti, vidjet ćemo, rekao je Bregovac.

Istaknuo je kako je, s druge strane, Vlada pulski Uljanik prepustila samom sebi.

– Mogli smo čuti ministra Horvata kako krivnju za izostanak interesa investitora svaljuje na „određene sindikalne akcije“ koje „su te naručitelje odvratile od mogućnosti“ da se nastavi gradnja započetih brodova u Puli. Ni ovdje nema ničeg nejasnog. HDZ-ov rejting je u Istri zanemariv, pa tako premijer nema političkog interesa spašavati Uljanik. Jedino što državnom vrhu preostaje, je uništiti Uljanik u nadi da će uz Uljanik uništiti i najvećeg političkog protivnika u Istri. Kada bi naša Vlada zaista bila Vlada svih Hrvata, a ne Vlada koristoljublja, ona bi se već davno pobrinula za krizu brodogradnje, našla bi svoj gospodarski interes u proizvodnji, ne bi se oslanjala na sumnjive investitore, već bi potražila zdravi kapital, te napravila promišljene i kvalitetne dugoročne i kratkoročne poslovne planove za spas brodogradnje. Brodograditelje koji žele raditi, a koje političke igre ne zanimaju, već imamo. Ono što nemamo jest odgovorna i stručna Vlada, zaključio je Bregovac.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!