Dječji pjevački festival pod nazivom „Kastafski glasi” 2019. ovog četvrtka na Crekvini @ Kastav

Cilj festivala „Kastafski glasi“ je stjecanje i razmjena iskustava te druženje glazbeno nadarene djece i mladih glazbenika pružajući im tako platformu za kreativno izražavanje.

Kastav – U četvrtak, 27. lipnja, na kastavskoj Crekvini, s početkom u 18 sati, po drugi put održat će se dječji pjevački festival pod nazivom „Kastafski glasi” 2019.

U organizaciji Glazbenog odjela pri Osnovnoj školi „Milan Brozović” Kastav, dječji pjevački festival „Kastafski glasi” zamišljen je kao solistički festival namijenjen djeci od 1. do 8. razreda osnovne škole, podijeljen u tri kategorije: I. kategorija (učenici od 1.- 4. razreda), II. kategorija (učenici od 5.- 8. razreda) III. kategorija (dueti). Ove godine nastupit će 25 izvođača iz raznih osnovnih i glazbenih škola Primorsko-goranske i Istarske županije, koji će imati priliku pokazati svoje umijeće na jednoj od najljepših pozornica na Kvarneru. Pjevače će vrednovati višečlani stručni i dječji žiri koji će dodijeliti po jednu nagradu za I., II. i III. kategoriju.

U revijalnom djelu programa nastupit će mladi pjevači koji su ostvarili zapažene nastupe i nagrade na pjevačkim natjecanjima u zabavnoj i klasičnoj glazbi: Tara Vidović, Leon Šepić, Laura Vidović, Sergej Božić i Sara Astafović. U samu realizaciju festivala „Kastafski glasi” uključeni su učenici i učitelji Osnovne škole “Milan Brozović” Kastav, pa će tako program voditi Tin Mlakar i Ana Pleša, dok su za likovno oblikovanje nagrada zaslužni učenici 5.b razreda i učiteljica razredne nastave Đurđica Pilepić.

Cilj festivala „Kastafski glasi“ je stjecanje i razmjena iskustava te druženje glazbeno nadarene djece i mladih glazbenika pružajući im tako platformu za kreativno izražavanje. Iza ideje i cjelokupne organizacije, ponesene svojim dugogodišnjim iskustvom u radu s djecom i mladima, stoje dvije učiteljice Glazbenog odjela: Katarina Jurić, prof. glasovira i mr. art. Tajana Dukić voditeljica Glazbenog odjela.

Glazbeni odjel pri Osnovnoj školi „Milan Brozović” čiji učenici redovito osvajaju nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima, ulazi u petu godinu svog djelovanja, a već sada je organizator niza samostalnih projekata i suradnji s lokalnom zajednicom. Organizirajući gitarističko natjecanje “Kastav strings” i dječje pjevačke festivale neprekidno radi na promicanju, razvoju i unaprjeđenju umjetničkog stvaralaštva mladih te tako doprinosi bogatom kulturnom programu Grada Kastva.

U slučaju kiše cijeli program održat će se u sportskoj dvorani “Matija Katalinić” u Kastvu, a ulaz je besplatan.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!