Dvaput u istoj večeri “pao” pod “gasom” – Prvi put ga isključili iz prometa, drugi put odveli u postaju

Sličan slučaj zabilježen je i dan ranije, u noći 27. listopada u Rijeci gdje je iz prometa isključen 31-godišnji vozač osobnog vozila s koncentracijom alkohola od 1,62 g/kg. Unatoč tome i on je ponovo bio zatečen u prometu te zadržan u policiji.

Rijeka – Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 26 prometnih nesreća, u kojima je devet osoba lakše ozlijeđeno.

Osim prometnih nesreća policija je u ovom razdoblju zabilježila i počinjenje više prometnih prekršaja. Tako je 28. listopada oko 00.35 sati na području Viškova zaustavljen 34-godišnjak koji je osobnim vozilom upravljao pri koncentraciji alkohola od 1,92 g/kg i prije stjecanja prava na upravljanje vozilom. Zbog utvrđenih prekršaja isključen je iz prometa, ali je uskoro ponovo zatečen u prometu nakon čega je zadržan u službenim prostorijama policije. Sličan slučaj zabilježen je i dan ranije, u noći 27. listopada u Rijeci gdje je iz prometa isključen 31-godišnji vozač osobnog vozila s koncentracijom alkohola od 1,62 g/kg. Unatoč tome i on je ponovo bio zatečen u prometu  te zadržan u policiji.

U službenim prostorijama policije zadržan je i 24-godišnjak, koji u noći 28. listopada u riječkoj Vukovarskoj ulici nije stao na znak policije za zaustavljanje, već je ubrzavajući nastavio vožnju te prošao na znak crvenog svjetla na semaforu. Nakon što je zaustavljen utvrđeno je da vozilom upravlja pri koncentraciji alkohola od 1,09 g/kg, da sa sobom nema vozačku dozvolu te da je već prethodno isključen iz prometa.

Pod utjecajem alkohola od 1,64 g/kg na području Malog Lošinja, navečer 27. listopada zaustavljen je 40-godišnji vozač mopeda. Spomenuti sa sobom nije imao nikakve isprave, a provjerom je utvrđeno kako mu je vozačka dozvola privremeno oduzeta radi obavljanja izvanrednog liječničkog pregleda.

Noćas je na području Gornje Vežice u Rijeci zaustavljen 39-godišnji vozač osobnog vozila, koji je iako vidno pod utjecajem alkohola, odbio provjeru alkoholiziranosti te vrijeđao i omalovažavao policijske službenike tijekom njihova postupanja.

Počinitelji prometnih prekršaja sankcionirani su sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, dok su za druge prekršaje sankcionirani prema zakona kojima su regulirani prekršaji koje su im utvrđeni.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }