Ekonomska škola uz pomoć županije nabavila vrijedan uređaj – Neurofeedback će se koristiti za terapiju učenika s teškoćama u razvoju

Neurofeedback trening pokazao se korisnim kod poremećaja pažnje i hiperaktivnosti, poremećaja raspoloženja, tjeskobe i strahova, loše koncentracije te poteškoća u učenju.

Rijeka – Ekonomska škola Mije Mirkovića u Rijeci odnedavno je bogatija za Neurofeedback set, a radi se o kompjuteriziranoj metodi utemeljenoj na praćenju električne aktivnosti mozga i davanju povratne informacije. Tom su prigodom zamjenica župana Marina Medarić i pročelnica UO za odgoj i obrazovanje Edita Stilin u pratnji ravnateljice prof. Nataše Jokić Nastasić obišle školu.

Za sam uređaj Neurofeedback izdvojeno je 79 tisuća kuna od čega je oko 70 tisuća kuna izdvojeno za nabavku opreme, a 8.740 kuna za edukaciju defektologinje Latinke Longin. Primorsko-goranska županija je za nabavku Neurofeedback seta za terapiju učenika s teškoćama u razvoju i sanaciju dotrajalog dizala izdvojila oko 537 tisuća kuna, od čega je za sanaciju dizala utrošeno 458 tisuća kuna.

Neurofeedback trening sastoji se od apliciranja elektroda na određenim mjestima na površini glave. Elektrode omogućavaju mjerenje električne aktivnosti mozga koja se prikazuje na zaslonu računala. Posebno educirani terapeut na ekranu prati samu moždanu aktivnosti dok se osobi u treningu povratna informacija prikazuje na njegovom ekranu. Neurofeedback trening pokazao se korisnim kod poremećaja pažnje i hiperaktivnosti, poremećaja raspoloženja, tjeskobe i strahova, loše koncentracije te poteškoća u učenju.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }