FOTO Na Molo longu održana izložba umjetničkih skica nastalih u projektu Skalinada

Izložba je koncipirana na način da su izložene bilježnice umjetnika koji su crtali skice svojih djela te to nisu konkretni i završeni radovi. 

Rijeka – Inicijativom kreativnog kolektiva Kombinat iz Rijeke u Art kontejneru na Molo longu održana je izložba sketchbooka – bilježnica za skiciranje mladih umjetnika. Zahvaljujući ljubljanskoj galeriji Ravnikar gallery space i njihovom zajedničkom projektu umjetničkih rezidencija pod nazivom Skalinada došlo je do same ideje za nastanak izložbe. Skalinada je projekt koji traje od 2017. godine, a provodi se u Ljubljani, Omišlju i Rijeci. Njime se želi podržati mlade slovenske i hrvatske umjetnike, povezati ih i potaknuti na stvaranje novih kontakata.

Piera Ravnikar i suradnica

Izložba je koncipirana na način da su izložene bilježnice umjetnika koji su crtali skice svojih djela te to nisu konkretni i završeni radovi.  Kroz njih se mogu vidjeti umjetnički procesi i faze koje autori prolaze prilikom nastanka umjetničkog djela. Izloženi su radovi Nevene Aleksovski, Ivane Bajec, Jelene Bando, Nine Čelhar, Mine Fine, Tine Kones, Maje Babič Košir, Andree Musa, Radovana Kunića i Helene Tahir.

Ovo je jedna u nizu izložbi u trajanju od jednog ili dva dana koje se održavaju u Art kontejneru, a iduća će se održati već sljedeći vikend. Organizatori su najavili da će to biti pop-up izložba ilustracija. Koncentrirani su na male formate jer se služe manjim prostorom kojeg su dobili od Lučke uprave Rijeka.

– Rijeka je jako bitna hub platforma za nas, a i uskoro postaje europska prijestolnica kulture. Htjela sam ovom suradnjom napraviti svojevrstan trokut između Ljubljane, Rijeke i Omišlja, odnosno spojiti ta tri grada, izjavila je organizatorica izložbe i vlasnica galerije Ravnikar gallery space Piera Ravnikar.

Tajanstveno je najavila i jedan veći umjetnički festival koji će se održati u sklopu EPK-a  u Omišlju sljedeće godine, a o kojem će se uskoro više znati.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!