FOTO Orijent krenuo u pripreme za drugi dio sezone – Za jubilarni 100. rođendan kluba plasman u drugu ligu kao najdraži dar

FOTO Orijent krenuo u pripreme za drugi dio sezone – Za jubilarni 100. rođendan kluba plasman u drugu ligu kao najdraži dar

DOPREDSJEDNIK KLUBA MARINKO KOLJANIN I TRENER MARIN MIKAC

Trener Marin Mikac okupio je jučer ekipu na prvom treningu u pripremama za nastavak sezone, na raspolaganju mu je 22 igrača, nakon što se klub zahvalio dijelu mlađih igrača te doveo dva ozbiljna pojačanja. Iz kluba je u prijelaznom razdoblju otišlo sedam igrača, a kao pojačanja stigli su Mario Tadejević i Edin Fatić.

Krimeja okupana zubatim suncem…

Rijeka – Nogometni klub Orijent 1919, kao što mu i ime nagoviješta, ove godine slavi 100. rođendan, a kao dar za takav jubilej mogao bi stići i plasman u viši rang natjecanja. Doduše, na Krimeji to ne ističu kao imperativ ekipi iza koje je kvalitetna polusezona, ali u upravi kluba potvrđuju da će organizacijski biti spremni pratiti rezultate na terenu.

– Dali smo zahtjev za licenciranjem stadiona za 2. ligu, iako u trenutku preuzimanja kluba nismo još planirali tako brzo kretati dalje. No, vidjeli smo da je momčad spremna pratiti ambicije uprave, vidjeli smo da dečki mogu napraviti dobar rezultat, napraviti korak naprijed i ući u 2. ligu. To je naš cilj, ali nije imperativ, pogotovo ne u prvoj godini, otkrio je dopredsjednik Orijenta Marinko Koljanin, koji je kazao kako će Grad Rijeka pomoći kod ispunjavanja uvjeta za drugoligašku licencu, a koji se odnose prvenstveno na postavljanje tisuću sjedalica na tribine, uređenje svlačionica te postavljanje umjetne trave iza golova.

Trener Marin Mikac okupio je jučer ekipu na prvom treningu u pripremama za nastavak sezone, na raspolaganju mu je 22 igrača, nakon što se klub zahvalio dijelu mlađih igrača te doveo dva ozbiljna pojačanja.

– Dobro smo se odmorili, pred nama je oko šest i pol tjedana priprema do prvog kola drugog dijela sezone kada igramo protiv Maksimira. Dogovorili smo i brojne pripremne utakmice, od kojih je najzvučniji Osijek koji nam dolazi 26. siječnja. Uz Osiječane, igrat ćemo protiv klubova iz regije kao što su Opatija, Halubjan, Cres te juniora Rijeke, kazao je Mikac.

Detalj jesenskog djela sezone…

Iz kluba je u prijelaznom razdoblju otišlo sedam igrača, a kao pojačanja stigli su Mario Tadejević i Edin Fatić.

– Većina igrača koji su otišli su mlađi igrači koji se trenutačno nisu uklopili u naše planove, a sedmi je Luka Barišić kojeg smo namjeravali zadržati, ali je zamolio da ga pustimo iz kluba jer je smatrao da će u drugoj sredini dobiti više prilike za igru. Kao što vidite po brojkama dolazaka i odlazaka, idemo na kvalitetu, a ne kvantitetu igračkog kadra, rekao je Koljanin.

Kazao je kako je prva zadaća nove uprave bila financijski stabilizirati klub, a kako vjeruje da imaju snage izdržati zahtjeve druge lige.

– U našem budžetu svega pet posto su javna sredstva, sve ostalo klub sam zarađuje i privređuje. Spremni smo drugu ligu igrati s 50 posto budžeta kakve imaju neki drugi klubovi, ali i pritom ostvariti dobre rezultate, zaključio je Koljanin.

Orijent Krenuo U Pripreme Za Drugi Dio Sezone – Za Jubilarni 100. Rođendan Kluba Plasman U Drugu Ligu Kao Najdraži Dar

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }