FOTO Premijer Andrej Plenković s ministrima obišao 3.maj

– Vidim da je visok stupanj motiviranosti i uprave, društva, naravno i radnika 3. Maja, da ponovno krenu dovršiti narudžbe koje su ovdje u brodogradilištu, ali isto tako i drugu fazu, a to je da se napravi plan koji će omogućiti i deblokadu računa’, rekao je premijer Plenković

Rijeka – Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković s ministrima gospodarstva, pravosuđa te mora, prometa i infrastrukture Darkom Horvatom, Draženom Bošnjakovićem i Olegom Butkovićem obišao je 3. Maj gdje je održao sastanak s Upravom društva predvođenom predsjednikom Edijem Kučanom te županom Zlatkom Komadinom i dogradonačelnikom Markom Filipovićem.

Prošli je tjedan sutkinja trgovačkog suda u Rijeci odgodila odluku o stečaju, a Vlada je na posljednjoj sjednici prije ljetnog odmora odlučila probati pomoći toj tvrtki.

Po završetku sastanaka premjer Plenković je istaknuo kako im je iscrpno predstavljano trenutno stanje u društvu, te planovi kako dovršiti brodove koji se nalaze u brodogradilištu . ‘U svakom slučaju ono što smo čuli od gospodina Kučana je ohrabrujuće. Vidim da je visok stupanj motiviranosti i uprave, društva, naravno i radnika 3. Maja, da ponovno krenu dovršiti narudžbe koje su ovdje u brodogradilištu, ali isto tako i drugu fazu, a to je da se napravi plan koji će omogućiti i deblokadu računa’, rekao je premijer Plenković.

Župan Komadina je istaknuo da je važno da se odluka Vlade provede do kraja jer je ovo „zadnji vlak“. „Vrijeme ne ide u prilog, treba što prije nastaviti proizvodnju da bi ljudi dobili plaće i da bi se zavrtio kotač izvlačenja iz stečaja. Prema izračunima g. Edija Kučana, predsjednika Uprave, za dovršenje brodova treba manje sredstava nego što će se dobiti njihovom prodajom, što zadovoljava kriterije Europske komisije. Vjerujem da je današnji posjet premjera i ministara bio priprema operative i provedbe postupka. a g. Kučanu čestitam i zahvaljujem na dosad učinjenom.“

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!