FOTO Promo 2MD – Kako izabrati sjedeću garnituru za manji prostor?

Prije nego što se izabere nova sjedeća garnitura, korisno je odrediti koliki prostor imate na raspolaganju. Treba precizno izmjeriti zonu u kojoj će biti smješten novi element za sjedenje, uzevši u obzir dimenzije ostalog postojećeg namještaja ili onog koji se tek namjerava kupiti. Treba se fokusirati na nekoliko ključnih stavki koje mora imati novi kauč da bi zadovoljio potrebu za komforom, ergonomijom i funkcionalnošću.

Ika – Ukusno i sa stilom urediti dnevni boravak manjih dimenzija nije nemoguća misija. Dozvolite da vam predstavimo 8 ideja i mogućih riješenja upotrebom modela trosjeda i dvosjeda koji su dimenzijama prilagođeni opremanju manjih prostorija.

Nemaju sve kuće i stanovi dnevne boravke velikih dimenzija u koje se može smjestiti ogromne kutne garniture. Moderan način gradnje često podrazumijeva tzv. open space koncept u kojem se ulaz, dnevni boravak, kuhinja i blagovaonica zapravo nalaze u jednom zajedničkom prostoru.

Kakvu sjedeću garnituru, trosjed ili dvosjed izabrati ako je prostorija malena?

Prije nego što se izabere nova sjedeća garnitura, korisno je odrediti koliki prostor imate na raspolaganju. Treba precizno izmjeriti zonu u kojoj će biti smješten novi element za sjedenje, uzevši u obzir dimenzije ostalog postojećeg namještaja ili onog koji se tek namjerava kupiti. Treba se fokusirati na nekoliko ključnih stavki koje mora imati novi kauč da bi zadovoljio potrebu za komforom, ergonomijom i funkcionalnošću.

Donosimo nekoliko osnovnih savjeta:

• Idealna dubina sjedišta trebala bi biti između 50 i 60 cm. Dvosjedi su obično dužine 160 do 180 cm. Trosjedi su obično dužine 180 do 240 cm, naravno, uključujući rukonaslone. Uzmite u obzir da jedna osoba treba imati na raspolaganju 80-tak centimetara prostora u širinu za komotno sjedenje, a nikako manje od 70 cm.

• Za normalno kretanje oko dvosjeda ili trosjeda potrebno je najmanje 60 do 70 cm slobodnog prostora. Ako je kauč blizu zone za objedovanje, treba računati najmanje 120 cm između kauča i stola.

• Ako želite ispred kauča staviti stolić treba ostaviti najmanje 50 cm prostora za ustajanje s kauča, a bez dodirivanja stolića.

• Ako se želi imati dva kauča, npr. dva trosjeda smještena jedan nasuprot drugome, savjetujemo da ostavite najmanje 160cm slobodnog prostora između njih, da se noge soba koje sjede nasuprot ne bi doticale.

• Ako trosjed ili dvosjed imaju ugrađem relax mehanizam, dakle, mogućnost da se podigne dio za noge, ispred mora ostati najmanje 120 cm ( uzimajući u obzir otvaranje mehanizma i prostora za prolaz)

Galerija malih modela: 8 rješenja za kopiranje

Dvosjed u tkanini – Marvin

Marvin je udoban dvosjed s mogućnošću ugradnje relaxa u jedno ili oba sjedišta. Ukupna dužina je samo 166 cm. Bez obzira na male dimenzije, jamči potpuni komfor jer osim relax mehanizma ima i ugrađene naslone za glavu koji se mogu podignuti. Nudi se u mnogo vrsta i materijala, a navlake su kompletno na skidanje što olakšava održavanje.

Dvosjed u tkanini – Dylan

Za još manje prostore:dvosjed Dylan s mjerom od samo 162 cm. I kod ovog modela nudi se mogućnost personalizacije prema vlastitim željama i potrebama: fiksna sjedala ili jedan ili dva relaxa. Navlake su od tkanina raznih sastava i tekstura (više od 400 varijanti) i naravno, kompletno skidive radi mogućnosti pranja.

Model u tkanini – Duke

Duke je jedan elegantni model lagano podignut od poda modernim drvenim nogicama. Manji dvosjed ima dimenziju od 172 cm, ali s vrlo udobnim rukonaslonima širine 20 cm. Model Duke je takošer kompletno sfoderabile tj. s navlakama koje se mogu skinuti. Po izboru tapecira se u tkanini, eko koži i mikrofibri.

Model u koži – Dynamic

Treba znati cijeniti udoban život. To je esencija modela Dynamic: pomično sjedište, relax mehanizam, podizni nasloni za glavu i to sve u 160 cm. Dynamic se radi isključivo u pravoj goveđoj koži, raznih boja i karakteristika.

Divano in pelle – Bloom

Bloom je varijanta u koži modela Duke. Također dvosjed ima dužinu 172 cm s vrlo udobnim rukonaslonima. Za spomenuti je i manja dubina (u odnosu na većinu ostalih modela) koja ne prelazi 86 cm što ovaj model čini adekvatnim i za najmanje prostorije.

Model u koži -William

Jednostavne linije i suzdržani dizajn, karakteristike su modela William. Idealan je za osobe koje žele maksimalnu udobnost lumbalnog dijela kralježnice zajedno s malim dimenzijama (dvosjed je samo 166 cm dužine). Detalj po kojem se ovaj model razlikuje od ostalih je i rukonaslon pokriven mekanim jastučićem. Može se naručiti isključivo u koži i u varijantama s jednim ili 2 relaxa.

Model u koži – Class

Rukonaslon Class modela je u formi čiste tradicije: zaobljen i impresivan. Dimenzije naslona i vrlo komotnih sjedišta čine ga evergreen-om koji nikad ne izlazi iz mode. Uz sve to, dimenzije dvosjeda su samo 160 cm te je prikladan za opremanje i manjih dnevnih boravaka.

Promo PodUčkun.net

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!