FOTO Rijeka je dobila novi kulturni centar – U prostoru bivšeg ‘Bernardija’ otvoren RiHub

U njemu će se objediniti informativni centar projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, centar sudioničkih programa u kojima će građani moći prijavljivati, birati i realizirati svoje projekte, multifunkcionalna dvoranu spremnu ugostiti brojna događanja, ali i prvi otvoreni coworking prostor u Rijeci.

Rijeka – Zanimljivim programom sinoć je svoja vrata otvorio RiHub, novi kulturni centar u gradu. Smješten u prostoru bivšeg “Bernardija”, ovaj će centar – kako su najavili iz tvrke Rijeka 2020, zadužene za organizaciju projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture – biti u pravom smislu riječi rasadnik inovativnog i kreativnog (g)rada.

U njemu će se objediniti informativni centar projekta Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture, centar sudioničkih programa u kojima će građani moći prijavljivati, birati i realizirati svoje projekte, multifunkcionalna dvoranu spremnu ugostiti brojna događanja, ali i prvi otvoreni coworking prostor u Rijeci. Prema najavama, RiHub je otvoren građanima Rijeke jer će se upravo ovdje moći uključiti, sudjelovati u projektima, zajednički stvarati, raditi, učiti i volontirati, a prvu priliku za to imat će pokretanjem kampanje „Uključi se“.

Tako će najvažniji segment rada RiHuba za početak biti programi uključivanja građana – sudionički programi Civilne inicijative, Zeleni val i Vijeće građana – kroz koje će naši sugrađani i sugrađanke dobiti priliku izravno predlagati, odlučivati i realizirati aktivnosti za projekt Rijeka 2020 – Europska prijestolnica kulture.

Vrijednost investicije Grada Rijeke u obnovu RiHuba, bivšeg Bernardija, iznosi nešto više od 500.000 eura, čime je saniran podrumski i prizemni prostor, a građevinski radovi na objektu započeli su u rujnu prošle godine te su završili ljetos. Uoči službenog otvorenja, jučer je održana permakulturna radionica, mini konferencija “Civilne prakse su dobre prakse” i predstavljanje sudioničkih programa Civilne inicijative, Zeleni val i Vijeće građana, a nakon otvaranja druženje je nastavljeno uz glazbeni program na dvije pozornice na kojima su nastupili Goran Tomić Trio i Dr. Smeđi šećer.

Otvoren RiHUB – Novi Riječki Kulturni Centar

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }