FOTO/VIDEO Prošli smo i proletjeli najljepšom i najopasnijom cestom u Hrvatskoj @ Vinodol

Nekoliko kilometara serpentina u Vinodolu, od Antova do vidikovca Pridva, doživljaj je od kojeg zastaje dah

ANTOVO Vinodol krije jednu od najljepših, ali i najopasnijih cesta u Hrvatskoj. Antovo – vidikovac Pridva. Dionica je sastavni dio ceste prema Liču i najbliži put od Vinodola do Gorskog kotara. Nekoliko kilometara serpentina do vidikovca Pridva nevjerojatan je doživljaj, no i izazov i za vozače i za živce. Pogled u provaliju nije za svakoga. No, pogled je fantastičan. Ptičja perspektiva. Tko ne želi automobilom, može i pješice.

Od prvih ozbiljnijih prijevoja iznad zaseoka Antovo, koji se nalazi ponad ceste Tribalj – Grižane, do vidikovaca Pridva treba 30-45 minuta pješačenja. Uživa se u pogledima na Vinodol, Tribaljsko jezero, Krk i more. Na vrhu će vas dočekati vidikovac Pridva na 573 metra nadmorske visine, nazvan po obližnjem vrhu. Promet je slab. Ljeti u sat vremena prođu dva-tri automobila, izvan sezone promet jedva da postoji. Na cesti postoje i mjesta za mimoilaženje, no nije nimalo ugodno ako iz susjednog smjera naiđe vozilo. Ne stoji bez razloga upozorenje: “Opasna nizbrdica. Vozite oprezno.”

Fotografski i videografski studio sa sjedištem u Triblju “Red Line” vinuo se u visine i Eduard Tucaković je snimio cestu od koje zastaje dah.

Prošli Smo I Proletjeli Najljepšom I Najopasnijom Cestom U Hrvatskoj @ Vinodol

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Foto, video: Eduard Tucaković

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!