HNK Ivana pl. Zajca – Eksplozija emocija na praizvedbi opere Romeo i Julija

HNK Ivana pl. Zajca – Eksplozija emocija na praizvedbi opere Romeo i Julija

FOTO: hnk-zajc.hr

Publika je osobito pohvalila nastup mladih opernih zvijezda riječkog HNK; Anamarije Knego i Aljaža Farasina, kao i dramaturgiju i režiju Marina Blaževića.

Rijeka – Desetominutne ovacije publike uslijedile su nakon opernog trijumfa u punom HNK Ivana pl. Zajca s praizvedbom „Romea i Julije”. Još za vrijeme izvedbe, publika je dugim pljeskom ispraćala arije i duete, uz izraze divljenja, „krasno”, „bravo”, pa i uz suze. Publika je osobito pohvalila nastup mladih opernih zvijezda riječkog HNK; Anamarije Knego i Aljaža Farasina, kao i dramaturgiju i režiju Marina Blaževića.

– “Eksplozija emocija. Prvi put se susrećem s ovom glazbom, s Gounodovom operom ‘Romeo i Julija’. Moram reći da mi je pravo otkriće. Oduševljena sam suptilnošću i tematikom. Marin Blažević je izuzetan talent da u operi dramaturški i režijski otkrije bit, duh konkretne opere. Izvođači su sjajni, solisti izvrsni. Knego i Farasin u prvom činu, kada se sretnu i pojavi se plavetnilo iza njih, i na kraju, njihov duet, njihov odlazak – za mene su jedno od najljepših opernih iskustava. Ovo su najbolji kazališni ‘Romeo i Julija’ koje sam ikad gledala” – kazala je jedna gledateljica nakon predstave. Oduševljena je publika nakon izvedbe imala samo riječi hvale, od kostimografije, preko osvjetljenja, režije pa do glazbe i kemije među protagonistima.

Koprodukcijska opera „Romeo i Julija” Opere HNK Ivana pl. Zajca, Teatra Alighieri i Fondazione Ravenna Manifestazioni ovaj tjedan putuje u Ravennu gdje će igrati tri puta (18, 19. i 20. siječnja), a reprize u riječkom Kazalištu su 24, 25. i 26. siječnja 2019.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!