Hrvatski laburisti o 3. maju – Nesposobna Vlada dovela je do toga da se spašavaju samo mrvice

Kako je naveo Vedran Sabljak, i sam bivši trećemajac, ovom odlukom sutkinja je pružila šansu jednom od naših brodogradilišta da nastavi s radom ali i da se potvrdi da brodogradnja u Hrvatskoj ima budućnost.

Rijeka – Kao jedina stranka koja je od početka zastupala interese radnika Brodogradilišta 3. maj, te ukazivala na probleme, kako kroz rad u Skupštini PGŽ, tako i na terenu, u kontaktu s radnicima, kroz medije i druge načine, Hrvatski laburisti-Stranka rada su izuzetno zadovoljni s odlukom stečajne sutkinje Ljiljane Ugrin, koja je trećemajcima dala novu odgodu do 4. srpnja, poručili su u priopćenju iz ove stranke.

Vedran Sabljak

Kako je naveo Vedran Sabljak, i sam bivši trećemajac, ovom odlukom sutkinja je pružila šansu jednom od naših brodogradilišta da nastavi s radom ali i da se potvrdi da brodogradnja u Hrvatskoj ima budućnost.

– Imamo priliku dokazati, kroz odgovorne procese, kako financiranja, tako i praćenja trošenja novca, da hrvatska brodogradnja nije rupa bez dna, već suprotno, generator dodane vrijednosti. Činjenica je da će se dovršetkom i isporukom brodova ne samo pokriti državna jamstva, već će se i dodatno napuniti državni proračun, naveo je Sabljak

Laburisti su poručili kako ipak ostaje gorak okus što se zbog grijeha nečinjenja i nepravovremenog reagiranja, prvenstveno HDZ-ove Vlade koja je trenutačno na čelu države, nije omogućilo da opstane cjelokupna brodogradnja.

– U posljednjih godinu i pol nesposobna Plenkovićeva Vlada RH je dovela do toga da se spašavaju samo mrvice, dok su istovremeno imali priliku pozicionirati i zacementirati položaj naše brodogradnje na svjetskom tržištu. Tim su propustom uzrokovali mjesece bez posla, gomilanje dugova i ono najvažnije – odljev radne snage, koja zapravo predstavlja ono najvrijednije u cijeloj priči, naveli su Laburisti, dodavši da se nadaju da će Vlada RH ovaj put s 3. majem odraditi sve onako kako treba, kako se naše brodogradilište nakon nekoliko mjeseci ne bi opet našlo u istoj situaciji.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!