Izbor više od 40 kritičara: Riječki Jonathan zaslužio četiri nominacije za nezavisnu nagradu Rock&Off

Izbor više od 40 kritičara: Riječki Jonathan zaslužio četiri nominacije za nezavisnu nagradu Rock&Off

Jonathan| Arhiva Torpedo media

Jonathan je nominiran u kategorijama za album godine s To Hold, pjesmu godine s I Never Meant To Be There, za koncertnog izvođača godine, u kategoriji Rock&Off te za nagradu publike. The Strange (čiji „kostur“ također čine riječki glazbenici iz grupe My Buddy Moose) konkuriraju za najbolji album s Echo Chamber te u kategoriji Rock&Off, dok je Boris Štok nominiran u kategoriji Pop&Off.

Zagreb/Rijeka – Jonathan, indie rock bend iz Rijeke te splitski hip hop izvođač Vojko V – koji je Riječane uveo u Novu godinu – zvijezde su nominacija prvog izdanja nagrade Rock&Off s čak 4 nominacije, a slijedi ih reper Edo Maajka s tri nominacije u 9 kategorija za koje su glasali novinari.

Rockerske snage brane Goran Bare & Majke i The Strange (čiji „kostur“ također čine riječki glazbenici iz grupe My Buddy Moose) s dvije nominacije koliko imaju i pop bend Mangroove, elektro pop bend NipplePeople te multižanrovski Chui. Među kandidatima za nagrade je i riječki glazbenik Boris Štok, koji je krenuo u solo karijeru nakon godina provedenih u bendu Quasarr.

Objavljeno je to danas u zagrebačkoj Tvornici kulture gdje su predstavljeni nominirani izvođači u 9 kategorija prvog izdanja nezavisne glazbene nagrade Rock&Off!

Nedavno pokrenuta nezavisna glazbena novinarska nagrada Rock&Off ujedinila je hrvatsku glazbenu scenu okupivši na jednom mjestu sve njene dionike, od onih koji scenu stvaraju do onih koji je prate i podržavaju.

Čak 64 novinara i medijskih djelatnika iz 40 različitih vrsta medija koji već niz godina sustavno prate i usmjeravaju domaću glazbu u dva kruga, odabrali su najbolje glazbenike u Hrvatskoj ove godine u sljedećim kategorijama: Album godine, Pjesma godine, Veliki prasak, Koncertni izvođač, te izvođači godine u žanrovskim kategorijama “Rock&Off”, “Pop&Off”, “Rap&Off”, “Elektro&Off” te “Jazz&Off”, koji su albumom (LP/EP),  pjesmom ili koncertnim nastupom značajno obilježili hrvatsku glazbenu scenu unutar izbornog razdoblja (1.12.2017. do 30.11.2018.).

– Novinari/glasači su glasali u dva kruga, s tim da su u prvom krugu sami davali prijedloge izvođača unutar zadanih devet kategorija, a u drugom krugu su birali među onima koji su imali najviše nominacija. Glasanje je završeno 31. prosinca, u trenutku kada je započela 2019. godina, objasnio je Aleksandar Dragaš, predsjednik Stručne komisije.

Jonathan je nominiran u kategorijama za album godine s To Hold, pjesmu godine s I Never Meant To Be There, za koncertnog izvođača godine, u kategoriji Rock&Off te za nagradu publike. The Strange konkuriraju za najbolji album s Echo Chamber te u kategoriji Rock&Off, dok je Boris Štok nominiran u kategoriji Pop&Off. Popis svih nominacija dostupan je na stranici www.rockoff.hr.

– Prijedlozi i nominacije novinara pokazali su koliko raznovrsnu i kvalitetnu scenu imamo, i posebno nam je drago zbog toga jer smo time dobili potvrdu da je ovakav tip nagrade bio potreban. Osim toga na web stranicama Rock&Off-a naveli smo i sve bendove  koji su imali po minimalno tri nominacije od strane žirija u kategoriji „Special Mention”. Popis tih 140 bendova s linkovima na njihove društvene mreže, dovoljno govori koliko nam je scena raznovrsna i bogata, te kako naš novinarski žiri pažljivo prati sve zanimljivosti i novitete na sceni, naveo je Krešimir Blažević, direktor nagrade.

Iako su pobjednici u 9 kategorija, koje ćemo saznati 31. siječnja na završnoj dodjeli u zagrebačkoj Tvornici kulture odabrani, za kategoriju „Nagrada publike” se može glasati na Iskonovoj platformi od 15. do 30. siječnja 2019. godine na linku www.iskon.hr.

– Uz struku, svoj osvrt na glazbenu 2018. godinu moći će dati i svi zaljubljenici u dobru glazbu svojim glasovima te pritom osvojiti Marshall glazbene nagrade. Najboljeg izvođača po izboru publike dočekat ćemo na Rock&Off pozornici, s koje ćemo raditi live streaming na posebnom Rock&Off Iskon.TV kanalu, istaknuo je predsjednik uprave Iskona, Krešimir Madunović.

– Rock&Off nagrada kulminirat će u četvrtak, 31. siječnja na završnoj dodjeli u zagrebačkoj Tvornici kulture s početkom u 20 sati. Bit će to jedna netipična dodjela i odmak od manifestacija na kakve smo dosad navikli. Voditeljica manifestacije je sjajna novinarka i voditeljica Martina Validžić, a publiku u maksimalno dva sata programa očekuje veliki broj koncertnih nastupa najboljih ovogodišnjih izvođača i bendova, zaključio je umjetnički direktor nagrade, Hrvoje Horvat.

Podsjetimo, koproducenti nagrade su Unison – Hrvatski glazbeni savez i KD Tvornica kulture koja ove godine slavi 20 godina postojanja, uz organizatora Hrvatsko društvo skladatelja i sponzorstvo Iskona, s ciljem prepoznavanja i priznavanja vrijednosti i raznolikosti domaćeg “rock&off” stvaralaštva.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!