Kaznene prijave i pritvor dvojici kamatara optuženima za protupravnu naplatu i lihvarski ugovor

Po završetku kriminalističkog istraživanja 56-godišnjak je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kaznena djela protupravna naplata i lihvarski ugovor, dok je 38-godišnjak prijavljen za pomaganje u počinjenju istovrsnih kaznenih djela

Rijeka – Policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske dovršili su kriminalističko istraživanje nad dvojicom hrvatskih državljana, starosti 56 i 38 godina.

Policija 56-godišnjaka sumnjiči da je od početka lipnja prošle godine do početka rujna ove godine ozbiljnom prijetnjom prema oštećenom 36-godišnjem hrvatskom državljaninu i njemu bliskim osobama, prisilio ga da mu na ime posuđenog iznosa isplati veći novčani iznos temeljen na nerealnoj kamati. Tijekom kriminalističkog istraživanja dio novca je pronađen kod 38-godišnjeg hrvatskog državljanina.

Po završetku kriminalističkog istraživanja 56-godišnjak je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kaznena djela protupravna naplata i lihvarski ugovor, dok je 38-godišnjak prijavljen za pomaganje u počinjenju istovrsnih kaznenih djela. Obojica su predana pritvorskom nadzorniku.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!