Komadina: Postoji mogućnost za samostalno poslovanje 3. maja u partnerstvu s Fincantierijem @ Rijeka

Komadina je kazao kako je autocesta Križišće – Žuta Lokva uvrštena u plan javnih građenja te da se nada kako će krajem iduće godine biti započeta prva dionica izgradnje.

Rijeka – Odgovarajući na aktualnom satu na vijećnička pitanja, na jučerašnjoj sjednici Županijske skupštine župan Zlatko Komadina je naglasio da postoji mogućnost za samostalno poslovanje 3. maja, u okviru mogućeg strateškog partnerstva s talijanskim Fincantierijem, ali da je prethodno potrebno restrukturirati Uljanik.

Podsjetio je da je restrukturiranje 3. maja već obavljeno, dodavši da je za taj proces bilo odobreno više od 800 milijuna kuna te da je dio tog novca završio u Uljanik grupi. Također je naglasio da Uljanik grupa ima novca za isplatu plaća i u Puli i u Rijeci, ali da nema za materijal te da radnici 3. maja zbog toga ni ne rade te je apelirao je na resorno ministarstvo, Upravu Uljanika, kao i odabranog Uljanikovog strateškog partnera da odgovorno riješe nastale probleme.

Na pitanje o izgradnji autoceste Križišće – Žuta Lokva, Komadina je odgovorio da resorni ministar smatra da je ta cesta potrebna te da je uvrštena u plan javnih građenja, koji će ići Vladi na usvajanje. Rekao je da bi se ta cesta gradila u fazama te da bi trebalo osigurati znatnije financiranje iz EU fondova. “Nadam se da će krajem sljedeće ili početkom 2020. biti započet prvi dio poluprofila, tj. prva dionica te autoceste”, rekao je Komadina.

Na skupštini je bilo riječi i o prijedlogu Zakona o otocima za koji je vijećnik Unije Kvarnera Đanino Sučić rekao je da se taj zakon može nazvati i “lex prasac”, budući da legalizira divlje svinje na otocima. Smatra da će to uništiti preostalu poljoprivredu na kvarnerskim otocima i da nešto treba poduzeti.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }