Kontrolom i kaznama do sigurnijeg prometa na moru

Kontrolom i kaznama do sigurnijeg prometa na moru

Ilustracija

U akvatoriju otoka Krka, Malog Lošinja i Raba u prekršaju je zatečeno 13 stranih državljana koji su glisirali uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara

Rijeka – Tijekom proteklih nekoliko dana djelatnici posada Postaje pomorske i aerodromske policije Rijeka zabilježili su 13 prekršaja nedozvoljenog glisiranja. Tako su u akvatoriju otoka Krka, Malog Lošinja i Raba u prekršaju zatečena plovila kojima je upravljalo osam njemačkih državljana, zatim dva slovenska državljana te po jedan austrijski, češki i talijanski državljanin koji su glisirali uz obalu na udaljenosti manjoj od 300 metara. Sukladno odredbama Pomorskog zakonika, radi glisiranja unutar zabranjenog pojasa, svim zatečenim nautičarima u prekršaju izrečene su novčane kazne.

Pored navedenih prekršitelja, na području rapskog akvatorija zatečen je i austrijski državljanin koji je bez potrebnih dozvola za sportski ribolov udicom lovio ribu. Stoga je novčano sankcioniran prema odredbama Zakona o morskom ribarstvu.

Zbog podizanja većeg stupnja opće sigurnosti na moru, službenici pomorske policije nastavit će kontinuirano provoditi nadzor i poduzimati sve potrebne mjere i radnje u cilju sprječavanja eventualnih ugroza i nesreća na moru.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!