Kvarner uključen u europski projekt očuvanja i promicanja malog ribarstva

U subotu je održan sastanak projektnih partnera projekta „Adri.SmArtFish“ – Valorizacija malog ribarstva uzduž Jadranske obale u okviru njegove održivosti, koji s provedbom započinje 1.1. 2019. i u kojem je PGŽ jedan od partnera, uz vodećeg partnera Regiju Veneto.

Poreč – Predstavnici UO za turizam, poduzetništvo i ruralni razvoj PGŽ posjetili su proteklog vikenda u Poreču međunarodni sajam ribarstva, ribarske opreme, akvakulture i sportskog ribolova CROFISH. CROFISH je jedini takav događaj na području Republike Hrvatske. Bila je to prilika upoznati se s novinama koje se tiču Operativnog plana za pomorstvo i ribarstvo RH, međunarodni susret FLAGova i razmjenu iskustava.

Također, u subotu je održan sastanak projektnih partnera projekta „Adri.SmArtFish“ – Valorizacija malog ribarstva uzduž Jadranske obale u okviru njegove održivosti, koji s provedbom započinje 1.1. 2019. i u kojem je PGŽ jedan od partnera, uz vodećeg partnera Regiju Veneto.

Projekt se vezuje uz Prioritetnu os 1 Plave inovacije Programa prekogranične i teritorijalne suradnje Interreg Italija Hrvatska 2014.-2020. Ukupna vrijednost projekta je 3,5 milijuna eura dok budget Županije iznosi nešto preko 250 tisuća eura.

Projekt ima za cilj očuvanje, zaštitu, promicanje i razvoj sektora malog ribarstva u cilju održivosti i promicanja resursa.

Održan je i sastanak mogućih projektnih partnera vezano za novi projektni prijedlog „ARG0S” – Podijeljeno upravljanje održivog ribarstva i akvakulture kao sredstvo za zaštitu morskih resursa u Jadranu, koji je u pripremi, a u koji bi bile uključene sve Jadranske županije, Ministarstvo poljoprivrede te jadranske talijanske regije.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!