Međunarodna konferencija zdravstvenog turizma održat će se 8. i 9. studenog u Crikvenici

Konferencija će okupiti 150 sudionika iz SAD-a, Velike Britanije, Njemačke, Poljske, Malezije, Grčke, Francuske, Mađarske, Slovačke, Norveške i Hrvatske. U dva dana uz 15 predavanja, prezentaciju 4 znanstvena rada, održat će se i tri stručne radionice te organizirani posjet zdravstvenim ustanovama na Kvarneru.  Više o svjetski poznatim stručnjacima u prilogu.

Crikvenica – Crikvenica će i ove godine ugostiti najpoznatije svjetske stručnjake iz područja zdravstvenog turizma i gospodarstva. Dvodnevna konferencija „Crikvenica International Health Tourism „ koja će se održati 8. i 9. studenoga u hotelu Omorika donosi niz predavanja i radionica s više od 150 sudionika iz Amerike, Velike Britanije, Malezije, Njemačke, Poljske, Francuske, Slovačke, Mađarske i Hrvatske.

Cilj je konferencije predstaviti svjetske trendove i europska iskustva u zdravstvenom turizmu, prezentirati strateške ciljeve i dostignuća Hrvatske kao i marketinške mogućnosti zdravstvenog turizma te pokazati najbolje primjere iz prakse.

Konferencija će se, među ostalim, baviti pitanjem kako je nastalo „malezijsko čudo“ odnosno kako je Malezija postala zemlja s najrazvijenijim zdravstvenim turizmom na svijetu. Agenciju je osnovala vlada Malezije 2009. godine sa samo jednim ciljem – biti najbolji. Od tada zdravstveni turizam te zemlje godišnje raste između 16 i 17 %. Više detalja o ovom postignuću sudionicima će konferencije prezentirati Sherene Azli, izvršna direktorica agencije Malaysia Healthcare Travel Council (MHTC) i ovogodišnja dobitnica nagrade za životno djelo za rad u području razvoja zdravstvenog turizma u Maleziji.

Ilan Geva, američki stručnjak za zdravstveni turizam specijaliziran za pitanje brendiranja govorit će o tome kako koristiti povjerenje u stvaranju brenda države, bolnica i ljudi. Glavna misao vodilja predavanja ovog renomiranog svjetskog stručnjaka je da tehnologija u postupku stvaranja brenda ne može zamijeniti čovjeka.

Jedan od vodećih europskih stručnjaka Keith Pollard, glavni urednik International Medical Travel Journala (IMTJ) govorit će o razvoju zdravstveno-turističke strategije za bolnice i klinike.

Od domaćih stručnjaka u radu će konferencije sudjelovati Nikica Gabrić osnivač i ravnatelj Specijalne bolnice za oftamologiju Svjetlost, Ognjen Bagatin ravnatelj Poliklinike Bagatin te Vlasta Brozičević, zamjenica ravnatelja Poliklinike Terme.

Na konferenciji će biti obrađene i teme poput akreditacija u zdravstvenim ustanovama, povećanje vidljivosti zdravstveno-turističke ponude Hrvatske na internetu, izgradnja reputacije online, očekivanja i potrebe zdravstvenih turista iz Njemačke i ostale.

Dodatna vrijednost ove konferencije bit će i tri radionice u organizaciji Oslo University Hospital, tvrtke Global Clinic Rating te tvrtke France Surgery. Predviđen je i obilazak zdravstvenih institucija Kvarnera.

Organizacija CIHT konferencije rezultat je uspješne suradnje i rada Turističke zajednice Grada Crikvenice, Klastera zdravstvenog turizma Kvarnera i Thalassotherapije Crikvenica.

Više informacija o konferenciji možete naći na sljedećem linku.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }