Muralom od keramike Kostrenska udruga keramičara Vali ukrasila zid u blizini plaže Nova voda

Mural je prikaz života Kostrene, njezine arhitekture i motiva iz okruženja, poput smokve, loze, cvijeća, kamene kuće, mora, ribe, dok posebnu simboliku za Kostrenu kao kolijevku pomorca ima kapetan prikazan u stalnom dolasku i odlasku i žene koja gleda s prozora more u stalnom iščekivanju svojeg kapetana.

Kostrena – Udruga keramičara „Vali“ iz Kostrene, predstavila je svoj mural u keramici koji su izradile članice udruge na potpornom zidu jedne od kostrenskih plaža, smještene u blizini plaže Nova voda. Mural je prikaz života Kostrene, njezine arhitekture i motiva iz okruženja, poput smokve, loze, cvijeća, kamene kuće, mora, ribe, dok posebnu simboliku za Kostrenu kao kolijevku pomorca ima kapetan prikazan u stalnom dolasku i odlasku i žene koja gleda s prozora more u stalnom iščekivanju svojeg kapetana. Izrada keramičkih predmeta od kojih je izveden mural trajala je više od mjesec dana.

Financijsku potporu realizaciji ove kreativne ideje pružila je Općina Kostrena. Zadovoljan viđenim bio je i općinski načelnik Dražen Vranić: „Drago mi je što smo mogli sudjelovati u jednom ovakvom projektu koji će posjetiteljima na zanimljiv i privlačan način prenijeti priču o životu Kostrene. Ovo nije prvi, a siguran sam ni zadnji rad kojim će naša vrijedna udruga Vali oplemeniti prostor, a konačan zajednički cilj nam je da Kostrenu učinimo prepoznatljivom upravo po ostvarenjima njezinih mještana”.

Pored murala Put pomoraca koji vodi prema uvali Žurkovo, oslikanih autobusnih stanica i u svjetskim razmjerima zapaženog oslikanog spremnika u Rafineriji, ovaj mural je još jedna od zanimljivih interpretacijskih točaka koje posjetitelji mogu pronaći u Kostreni.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!