Na crikveničkom 8. Adria Advent Maratonu dominacija Torpedo runnersa – Andrea Tuđa osvojila pehar

Mnogi Torpedo runnersi i ovim su utrkama nastavili rušenje osobnih rekorda, što je rezultat intenzivnih i napornih treninga tijekom protekle trkačke sezone i podrške brojnih članova koji su ih, kao i uvijek do sada, bodrili na samoj utrci, kao i u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

Crikvenica – Na 8. Adria Advent Marathonu kojemu je proteklog Crikvenica bila domaćin, u sve tri utrke; građanskoj na 5 km, polumaratonskoj i maratonskoj, sudjelovalo je gotovo 1.000 trkača iz Hrvatske i 20-ak zemalja, među kojima i 40 članova Torpedo runnersa. Istrčavši stazu od 5 kilometara za 19:42 Andrea Tuđa osvojila je pehar za apsolutno prvo mjesto u kategoriji svih žena sudionica, čime je iznova potvrdila svoju izvrsnu formu. Ovaj rezultat Andrei je ujedno osigurao i titulu najbrže Torpedosice na ovom sportskom događaju, čiji su organizatori tvrtka Jadran d.d. i Grad Crikvenica.

– Za istaknuti je kako je riječ o jedinom profesionalnom međunarodnom trkačkom maratonu i polumaratonu u Europi koji se trči neposredno uz morsku obalu, točnije obalnom trasom Crikvenice, Dramlja i Selca te dijelom Općine Vinodolske, sa startom i ciljem u centru Crikvenice, poručili su riječki trkači.

Za tako velik interes trkača za ovo crikveničko sportsko događanje koje se tradicionalno održava početkom prosinca, najzaslužnija je činjenica da je to jedan od tri službena maratona u Hrvatskoj,  organiziran prema IAAF standardima (International Association of Athletics Federations) te su rezultati maratona priznati od strane Hrvatskog atletskog saveza.

Svoj prvi maraton u Crikvenici su istrčali Ivan Ivekić (3:39:52), Nikša Moreti  (4:02:23) i Ana Vundać (4:41:52), dok je svoj peti maraton istrčao Gordan Deluka (3:41:57), a treći Sanjina Marochini (5:20:13). Vundać je ujedno osvojila i 3. mjesto u kategorija F40, kao i Marochini u kategoriji F50, dok je Deluka ovim rezultatom postigao svoj novi maratonski osobni rekord.

Čak 26 Torpedo runnersa sudjelovalo je u polumaratonskoj utrci koju su prvi put istrčale Natalia Afrić Groščić za 2:51:12 i Ivana Žuklić za 2:51:10, dok je utrku građana na 5 km trčalo devet Torpedosa.

Prvomaratonac Ivekić bio je najbrži član Torpedo runnersa na maratonskoj stazi, a najbrži polumaratonac ponovno je Damjan Dabović  koji je 21.0975 dugu trasu pretrčao za 1:19:45., što mu je ujedno osiguralo 3. mjesto među domaćim trkačima i 3. mjesto u kategorija M35. Najbrža ženska Torpedosica na polumaratonskoj stazi bila je Zorica Andrić kojoj je za završetak te utrke trebalo 1:39:03. Tim rezultatom Andrić je osvojila 1. mjesto u kategoriji F35.

Pobjednik crikveničkog maratona je slovenski predstavnik Bojan Cebin (2:35:49), na drugom mjestu je Zoran Žilić iz Atletskog kluba Kvarner (2:40:58), a na trećem reprezentativka Nikolina Šustić (2:46:17).

Mnogi Torpedo runnersi i ovim su utrkama nastavili rušenje osobnih rekorda, što je rezultat intenzivnih i napornih treninga tijekom protekle trkačke sezone i podrške brojnih članova koji su ih, kao i uvijek do sada, bodrili na samoj utrci, kao i u ostvarivanju zacrtanih ciljeva.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }