Na pomolu rješenje za 3. maj – Fincantieri poslao pismo namjere, nadomak su dogovora s Vladom

Horvat je kazao i kako je pri kraju analiza novog plana restrukturiranja Uljanika, ali i da će se od uprave tražiti dodatna objašnjenja kako bi se izbjegle negativne opaske Europske komisije, koja je na prvu verziju plana imala 75 primjedbi.

Rijeka – Talijanska korporacija Fincantieri najizgledniji je budući vlasnik riječkog brodogradilišta 3. maj. Ministar Darko Horvat danas je kazao kako vlada razgovara s Fincantierijem i s još dva zainteresirana gospodarska subjekta. Dodao je kako Fincantieri želi ući isključivo u 3. maj te kako s takvim prijedlogom u Vladi nisu zadovoljni, no i kako “nismo daleko od dogovora bude li korekcije”.

Horvat je kazao i kako je pri kraju analiza novog plana restrukturiranja Uljanika, ali i da će se od uprave tražiti dodatna objašnjenja kako bi se izbjegle negativne opaske Europske komisije, koja je na prvu verziju plana imala 75 primjedbi. Iz Horvatove izjave može se iščitati kako nije jasno je li u problemu Uljanik d.d. ili brodogradilište Uljanik kao zasebno društvo.

Druga sporna stvar jest što financijski udio države u restrukturiranju ostaje isti, iako se smanjio postotak. Odnosno, povećan je doprinos od strane strateškog partnera na 50 posto ukupnih troškova, no “bez jasno navedenih izvora”.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }