Nova odgoda stečaja 3. maja – Vodstvo riječkog brodogradilišta dobilo novih mjesec dana da nađe izlaz iz trenutne situacije

Kučan je zatražio odgodu stečaja kako bi se do kraja mjeseca riješio model financiranja završetka započetih brodova

Rijeka – Danas je na Trgovačkom sudu u Rijeci donesena odluka o novoj odgodi stečaja 3. maja. Ročištu su uz direktora Edija Kučana nazočili i sindikalisti koji su se složili sa zahtjevom za odgodu stečaja.

Na početku ročišta sutkinja Ljiljana Ugrin je utvrdila da je račun riječkog brodogradilišta blokiran zbog duga koji se popeo na 148 milijuna kuna. Direktor Edi Kučan sudu je predstavio plan za završetak brodova koji su trenutno u izgradnji. Kučan je zatražio odgodu stečaja kako bi se do kraja mjeseca riješio model financiranja završetka započetih brodova. Direktor 3. maja je također naveo kako je plan za završetak brodova izrađen u suradnji s Ministarstvom gospodarstva, te kako u vladajućim strukturama postoji politička volja da se započeti brodovi u 3. maju i dovrše.

Ovom je odgodom riječko je brodogradilište dobilo još jednu priliku za spas proizvodnje. Za razliku od prethodnih ročišta i odgoda, ovog se puta čini da u vladajućim strukturama postoji politička volja za očuvanjem 3. maja i nastavka proizvodnje.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!