Novi Vinodolski će dobiti novi Dom zdravlja vrijedan oko 11 milijuna kuna

Novi će objekt Doma zdravlja imati 4 ordinacije obiteljske medicine, 2 dentalne ordinacije, 1 pedijatrijsku ordinaciju, 1 dentalni laboratorij, prostor za patronažne sestre te turističku ambulantu. Početak izgradnje najavljen je za veljaču 2019. godine.

Rijeka – Jučer je u sjedištu Primorsko-goranske županije potpisan Sporazum o sufinanciranju izgradnje novog objekta Doma zdravlja u Novom Vinodolskom. Sporazum o izgradnji objekta vrijednog oko 11 milijuna kuna potpisali su ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič i gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić.

Prilikom potpisivanja Sporazuma župan Zlatko Komadina je istaknuo da je Županija od 2012. godine do danas u Dom zdravlja uložila oko 100 milijuna kuna kako bi osigurali dostupnost i kvalitetu zdravstvene zaštite građanima Primorsko-goranske županije. Projekt Doma zdravlja u Novom Vinodolskom financirat će se prodajom zgrade u kojoj se Dom zdravlja trenutno nalazi, a čija je procijenjena tržišna vrijednost 10,65 milijuna kuna. Župan je naglasio da se model prodaje postojeće zgrade Doma zdravlja kako bi se namaknula sredstva za izgradnju novog objekta može primijeniti i na druge objekte Doma zdravlja PGŽ.

Prema Prostornom planu uređenja Novog Vinodolskog, osiguran je prostor za izgradnju objekta površine 1809 m² koji je u vlasništvu Grada Novog Vinodolskog. Ovim Sporazumom Grad Novi Vinodolski i Dom zdravlja PGŽ se obvezuju da će sufinancirati izgradnju objekta Doma zdravlja u dijelu razlike između iznosa procijenjene vrijednosti investicije i procijenjene tržišne vrijednosti objekta postojećeg Doma zdravlja i to svaka sporazumna strana u omjeru 50% – 50%.

Ravnatelj Doma zdravlja PGŽ Vladimir Mozetič naglasio je kako će novi objekt sadržavati 4 ordinacije obiteljske medicine, 2 dentalne ordinacije, 1 pedijatrijsku ordinaciju, 1 dentalni laboratorij, prostor za patronažne sestre te turističku ambulantu. Gradonačelnik Novog Vinodolskog Velimir Piškulić najavio je početak izgradnje za veljaču 2019. godine.

Pročelnica UO za zdravstvo Đulija Malatestinić najavila je apliciranje na natječaj Fonda za energetsku učinkovitost za energetsku obnovu 4 objekta Doma zdravlja PGŽ i to u Crikvenici, Loparu, Vrbovskom i Ravnoj Gori.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }