PH u polumaratonu – Seniori AK Kvarnera prvaci Hrvatske u ekipnoj konkurenciji

PH u polumaratonu – Seniori AK Kvarnera prvaci Hrvatske u ekipnoj konkurenciji

FOTO: akkvarner.hr

Ekipu prvaka činili su Goran Grdenić, Antun Rudolf Pavelić i Ivan Dračar potpomognuti Blažom Carom – Pavelićem koji je u nedjelju u Zagrebu prvi put nastupio za AK Kvarner

Zagreb – Jučer je u Zagrebu, u sklopu Zagrebačkog proljetnog polumaratona Zagreb21, održano Pojedinačno i ekipno prvenstvo Hrvatske u polumaratonu. Ovo je natjecanje u organizaciji AK Maksimir i AK Maraton 2000 okupilo više od 1200 natjecatelja.

Seniori AK Kvarner u ekipnoj su konkurenciji osvojili prvo mjesto i postali prvaci Hrvatske. Ekipu prvaka činili su Goran Grdenić, Antun Rudolf Pavelić i Ivan Dračar potpomognuti Blažom Carom – Pavelićem koji je u nedjelju u Zagrebu prvi put nastupio za AK Kvarner. Na polumaratonu je sudjelovalo 1209 natjecatelja među kojima je Goran Grdenić bio šesti u ukupnom poretku i drugi u prvenstvu Hrvatske s vremenom 1:10:15, Antun Rudolf Pavelić osvojio je deveto mjesto ukupno i četvrto u prvenstvu Hrvatske trčeći 1:12:49, dok je Ivan Dračar bio ukupno deseti i peti u prvenstvu Hrvatske s rezultatom od 1:12:54. Blaž Car-Pavlić je ciljem prošao kao 14. za što mu je trebalo 1:15:36 sati.

Zagrebački polumaraton je istrčala i Veronika Erlić i zauzela 49. mjesto u ženskoj konkurenciji s vremenom 1:45:14. To nije kraj odličnih rezultata iz Zagreba, Karlo Kirinčić, Ana Tibljaš, Sara Superina i Vlasta Tibljaš pobjednici su utrke mješovitih štafeta 4×5 kilometara, dok su u ukupnom poretku 71 štafete, koliko ih je nastupilo, bili četvrti s rezultatom od 1:27:36 sati. Kompletne rezultate jučerašnjeg natjecanja pogledajte na linku ispod teksta.

Rezultati

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }