Počeli radovi na izgradnji mrtvačnice @ Kastav

Planirana je izgradnja objekta mrtvačnice s oproštajnim prostorom i nadstrešnicom ukupne površine 210 m2. U objektu mrtvačnice nalazit će se odarnica, skladište, prostor za svećenika i rodbinu pokojnika te sanitarije.

Kastav – Danas je započela izgradnja mrtvačnice na groblju Žegoti. Tvrtka GiT-Varaždin d.o.o. krajem prošle godine dobila je na provedenom javnom natječaju, ugovor za izvođenje radova u visini od 2.200.000,00 kn. Planirana je izgradnja objekta mrtvačnice s oproštajnim prostorom i nadstrešnicom ukupne površine 210 m2. U objektu mrtvačnice nalazit će se odarnica, skladište, prostor za svećenika i rodbinu pokojnika te sanitarije.

Novo planirana mrtvačnica u dijelu prema pristupnoj prometnici omeđuje se potpornim kamenim zidom. Na vrh zida postavlja se željezna ograda u rustikalnom izgledu. Okoliš mrtvačnice sadržavat će 30% zelene površine.

Izgradnjom objekta mrtvačnice započinje prva investicija na području novog groblja u Žegotima. U ovoj godini započet će izgradnja faze I. ukopnih polja. te izgradnja prilazne prometnice i pješačkih površina.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!