Pojavili se novi potencijalni investitori u brodogradnju – Interes za 3. maj daleko veći od onog za Uljanik

Prema dosad dostupnim informacijama, daleko veći interes vlada za 3. maj, iako bi Vlada preferirala prodaju oba brodogradilišta “u paketu”.

Pula – Zbog iskazanog interesa potencijalnih investitora, produženo je radno vrijeme sobe za pregled podataka (data room) u pulskom Uljaniku, stoji u objavi brodogradilišne kompanije na Zagrebačkoj burzi.

Iako data room ostaje otvoren do 18. siječnja, podaci potrebni za “dubinsko snimanje” situacije u pulskom i riječkom brodogradilištu bit će dostupni dva sata dulje svakoga dana, odnosno od 8 do 18 sati radnim danom te subotom od 9 do 13 sati.

Prvi je u data-room ušao Brodosplit koji nastupa u partnerstvu s talijanskim Fincantierijem, a ministar gospodarstva Darko Horvat potvrdio je da je drugi interesent australska grupacija Scenic, čiji vlasnik Glen Moroney u srijedu stiže na razgovor u Ministarstvo gospodarstva. Kako ističe Poslovni dnevnik, ovaj tjedan u pulski data-room trebali bi doći i predstavnici jednog njemačkog brodogradilišta, a ministar Horvat najavio je i da očekuje dolazak predstavnika ukrajinskog Smart holdinga.

Prema dosad dostupnim informacijama, daleko veći interes vlada za 3. maj, iako bi Vlada preferirala prodaju oba brodogradilišta “u paketu”.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }