Priopćenje Akcije mladih povodom jučerašnje burne sjednice Gradskog vijeća: Lakrdija u režiji Poropata, Obersnela i Liste za Rijeku

Priopćenje Akcije mladih povodom jučerašnje burne sjednice Gradskog vijeća: Lakrdija u režiji Poropata, Obersnela i Liste za Rijeku

Arhiva Torpedo media

“Odgoda umjesto glasanja lakrdija je u režiji predsjednika Gradskog vijeća Grada Rijeke Andreja Poropata, gradonačelnika Vojka Obersnela i Liste za Rijeku”

Rijeka – Akcija mladih se povodom jučerašnje maratonske sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke oglasila s priopćenjem. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Epilog jučerašnje maratonske sjednice Gradskog vijeća Grada Rijeke koja je trajala od 09:30 do 03:00 ujutro je da je oporba barem privremeno uspjela spriječiti dodatno kreditno zaduženje Grada Rijeke za 44 milijuna kuna. Da li će se Grad dodatno zadužiti odlučivat će se za 12 dana za kada je sazvan nastavak sjednice jer o kreditu se “nije moglo” glasati jer nije postojala većina koji bi taj kredit izglasala!?

Odgoda umjesto glasanja lakrdija je u režiji predsjednika Gradskog vijeća Grada Rijeke Andreja Poropata, gradonačelnika Vojka Obersnela i Liste za Rijeku. Nakon što je oporba unatoč opstrukcijama izjednačila omjer snaga na 18:18 ispod stola dogovorena strategija Obersnela i Liste za Rijeku o držanju svijeće odnosno kvoruma za izglasavanje novog zaduženja građana u visini 44 milijuna kuna pala je u vodu.

A onda je krenula nevjerojatna blamaža predsjednika Gradskog vijeća Grada Rijeke Andreja Poropata koji je dozvolio više od 6 sati dodatne rasprave u kojoj je bilo jasno da rasprave nema i da je jedini cilj da se nekog od 18 vijećnika “riješi” ili da od umora odustane. U toj besmislenoj raspravi više puta je narušen dignitet Gradskog vijeća, svih gradskih vijećnika i građana koji su ih na tu funkciju izabrali.

Cijela stvar nakon ukupno više od 12 sati rasprave nije kulminirala glasanjem nego zamislite odgodom glasanja i sjednice jer u 2 ujutro i dalje Obersnel i njegov potrčko Poropat nisu imali većinu.

Za odgodu sjednice glasali su SDP, Obersnelovi sateliti koje se ne isplati niti spominjati jer ionako nemaju pravo na svoje mišljenje, HNS i njihov “sposobni” predsjednik vijeća te naravno Lista za Rijeku koja si je sada kupila vremena i mira do 24.07. da ispod stola dogovori još koju promjenu imena trga i/ili postavi neku tablu i tako “opravda” svoju političku trgovinu!

Hoće li se Obersnel dodatno zadužiti građane odlučivat će se za 12 dana na nastavku sjednice, a Akcija mladih učinit će sve da do tog zaduženja građana Grada Rijeke ne dođe. Ne zato jer smo protiv projekata koji bi se tim zaduženjem financirali, ne zato jer smo protiv projekta Europske prijestolnice kulture i ne zato jer ne volimo ovaj grad…protiv smo daljnjeg zaduženja jer je administracija Vojka Obersnela dovela ovaj grad na rub propasti i toj i takvoj administraciji ne vjerujemo da je u stanju više voditi ovaj grad.

U normalnom svijetu kada izvršna vlast nema potporu parlamentarne vlasti za izvršenje svojih ideja i programa, izvršna vlast daje svoj mandat na raspolaganje. U našoj državi i našem gradu izvršna vlast, zvala se ona HDZ ili SDP,svejedno je, političkom prostitucijom kupuje većinu za održavanje svojih vrijednih fotelja.

Lakrdiju koju od Gradskog vijeća rade Obersnel, Poropat i Lista za Rijeku treba zaustaviti odmah” – stoji u priopćenju Akcije mladih.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!