Prva ekipa Primorja EB predstavlja se sutra javnosti, a kreće i atraktivan turnir na Bazenima Kantrida

Prva ekipa Primorja EB predstavlja se sutra javnosti, a kreće i atraktivan turnir na Bazenima Kantrida

Zoran Klapan, Kristian Tončić i Željko Tonković predstavili novosti iz kluba

Tako će se od 11. do 15. rujna na Bazenima Kantrida odigravati Otvoreno prvenstvo Hrvatske za najmlađu uzrasnu natjecateljsku kategoriju – prednada. I seniorska ekipa kreće u nove radne pobjede, a prva ekipa VK Primorja EB za novu sezonu će se javnosti predstaviti sutra, u srijedu 11. rujna.

Rijeka – Vaterpolski klub Primorje Erste bank, završetkom jedne uspješne sezone, već kreće u sljedeću, a već od ovog tjedna čekaju ih brojne aktivnosti. Tako će se od 11. do 15. rujna na Bazenima Kantrida odigravati Otvoreno prvenstvo Hrvatske za najmlađu uzrasnu natjecateljsku kategoriju – prednada.

Trener ekipe je Oleksandr Tiškivski, a s obzirom da prednade i nade zajedno treniraju, ruku suradnje daje i trener Zoran Klapan koji je nedavno okrunjen zlatnom medaljom na nedavno održanom Kupu RH za kategoriju nada.

– Turnir nada je jedna uvertira u turnir prednada, organizacijski su jako slični. U Rijeci nas očekuje osamnaest ekipa i ponovno pet dana zanimljivog vaterpola. Djeca 2008. godište i mlađi igraju svoje prve službene utakmice. Drago nam je da se turnir održava u Rijeci, pa je jednostavnije „vladati“ s djecom nego pratiti svaki njihov pokret kada je turnir u drugom gradu. Zajedno s kolegom Tiškivskijem očekujem da djeca pokažu zajedništvo i momčadski duh i nastoje pokazati naučeno, a rezultat je definitivno za ovu kategoriju u drugom planu, kazao je Klapan.

I seniorska ekipa kreće u nove radne pobjede, a prva ekipa VK Primorja EB za novu sezonu će se javnosti predstaviti sutra, u srijedu 11. rujna.

– Ove godine odabrali smo jednu atraktivnu lokaciju našeg „Grada koji teče“, a to je Trsatska gradina. Nakon prošlogodišnjeg uspjeha s Riječkim tunelom, nadamo se isto ponoviti i u srijedu u 13 sati na Gradini. Naša mlada ekipa sastavljena je od riječkih dečki vas poziva da ju podržite i pratite ove sezone. Ove godine sezona kreće nešto ranije već 21. rujna utakmicom protiv VK Naisa u Nišu. Vidimo se na Kantridi ove godine, kazao je referent organizacije Kluba Kristian Tončić.

Početkom ovog tjedna, odnosno početkom nove školske godine, krenuli su i upisi u školu vateropola za djevojčice i dječake od 6 do 10 godina. Upisi traju do 23. rujna, a klub je pozvao sve zainteresirane da im se pridruže.

– Naša je vaterpolska škola jedna od najboljih u Hrvatskoj, redovito stvaramo vrhunske prvotimce, olimpijce…gotovo u svakoj mlađoj uzrasnoj kategoriji imamo po jednog reprezentativca (U-20, U-17, U-15…). Potvrda toga su i prošlogodišnji najnoviji uspjesi u vidu osvojenih deset pehara, medalja, a i deset pojedinačnih nagrada (najbolji golman, strijelac, igrač). Sve je to dokaz vrhunskog rada naše sjajne plejade trenera angažiranih u našem mlađim uzrasnim kategorijama. Sada kada je ponovno početak školske godine, ponovno smo tu, pozivamo sve roditelje naše buduće igrače da nam se pridruže u zanimljivoj i zabavnoj školi vaterpola. Poželjno je da se djeca održavaju na vodi, a da je raspon godina od sedam do deset. Treninzi su već počeli u ponedjeljak, a možete nam se priključiti i u srijedu te petak te cijeli idući tjedan na recepciji Bazena Kantrida od 19.30 sati kada je okupljanje, kazao je koordinator mlađih uzrasnih kategorija Željko Tonković.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!