Ri DANCE i “Čipka” ovog četvrtka na Gradini

Dvadeset i dva plesača kroz sat vremena postaju stanovnici malog primorskog mjesta i plesnim performansom prikazuju isječke jednog dana života u Primorju.

Rijeka – Plesna udruga Ri DANCE iz Rijeke, ponukana osjećajem ljubavi i povezanosti s primorskim zavičajem, osmišljava interdisciplinarnu predstavu “Čipka” koja na emotivan i maštovit način osvješćuje osjećaj doma, koristeći pritom primarno ples i pokret, ali i glas, glazbu i književnost kao medij. Dvadeset i dva plesača kroz sat vremena postaju stanovnici malog primorskog mjesta i plesnim performansom prikazuju isječke jednog dana života u Primorju.

Predstava koja će se u sklopu Ljeta na Gradini održati u četvrtak, 18. srpnja govori o vrijednostima i ljepotama koje se u današnje vrijeme nerijetko zaboravljaju. Ona njeguje osjećaj povezanosti unutar zajednice, ljepotu toplog međuljudskog odnosa i iskrene podrške. Cijeni i daje vrijednost teškom i mukotrpnom radu. Ne zaboravlja tradiciju. Uživa u ugodnoj rutini. Veliča snagu golog kamena, crpi ljekovitost bilja i punim plućima udiše miris mora. Cilj ove predstave jest proizvesti osjećaj doma, stvoriti povezanost s našim zavičajem, potaknuti na njegovanje tradicije i njezinih vrijednosti, osvijestiti njegovu snagu i ljepotu te konačno, nadahnuti i pozvati publiku da zajedno s nama spletu čipku svoga života – jednako vrijednu, unikatnu i lijepu kao što je naš primorski kraj.

Početak izvedbe zakazan je za 21.30 h, a ulaz za posjetitelje se otvara u 20.30 h. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini u Dallas music shopu te putem sustava mojekarte.hr i prodajne platforme rijekamarketplace.com po cijeni od 50 kn, dok će na dan izvedbe cijena ulaznica biti 60 kn.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!