Sajam zdrave hrane i prirodne kozmetike Zeleni Kastav široku ponudu predstavlja u ponedjeljak na Fortici

Na 28. Zelenom Kastvu sudjelovat će 24 uzgajivača i proizvođača sa proizvodima svojih obiteljskih gospodarstava, obrta, zadruga i poduzeća.

Kastav – Sajam zdrave hrane, ekološke kozmetike i sredstava za čistoću Zeleni Kastav održat će se u ponedjeljak, 11. veljače od 15 do 18 sati na Fortici u centru Kastva, a u slučaju kiše premjestit će se u Školsku sportsku dvoranu Matija Katalinić.

– Prošlomjesečni sajam je najavio početak karnevalskog razdoblja, a kako je karneval sada u punom zamahu, mi ćemo biti u “karnevalskom ruhu”, a prostor sajma biti će okićen radovima dječice osnovnih škola i dječjih vrtića Kastva i okolice. Osim karnevala, bliži se i Valentinovo pa će na našem druženju biti i puno ljubavi, kazala je koordinatorica sajma Irena Kukurin Barić.

Na 28. Zelenom Kastvu sudjelovat će 24 uzgajivača i proizvođača sa proizvodima svojih obiteljskih gospodarstava, obrta, zadruga i poduzeća. U ponudi će se naći korjenasto povrće i zelenje, voće, voćne prerađevine, sokovi i sirupi, kravlje mlijeko, sirutka i mliječni proizvodi, sirevi i suhomesnate prerađevine, bučino ulje i prerađevine, razni povrtni namazi i salse, batat narančasti i ljubičasti, marmelade od batata, nezamislive kombinacije namaza medvjeđeg luka, razna brašna, palente i žitne pahuljice starih sorti žitarica, obilje raznih vrsta kruha, torti i slastica.

– Bit će tu i češnjaka, kapule, slanutka, raznih sorti tikava, ali i raznih čokoladnih namaza i čarobnih kombinacija, raznih vrsta eko meda i izuzetan apikompleks, kao i prirodne kozmetike za njegu tijela, prirodnih sapuna, šampona, melema i krema, a „zdrava“ sredstva za čišćenje i sredstva za pranje odjeće, upotpuniti će vrlo bogatu ponudu sajma. Osim svježih agruma, iz doline Neretve dolaze nam voćni namazi agruma raznih okusa i kombinacija, te arančini i sokovi mandarina OPG-a Klaudie Krstičević. Od svježih agruma, možda još bude kumkvata. Biti će u ponudi sokovi jabuka u raznim kombinacijama iz okolice Karlovca. Razne kombinacije soka aronije, rabarbare, keksa, marmelada i čaja, uz sve naprijed navedeno, pomoći će jačanju imuniteta. Sušena malina u prahu novitet je našega sajma. OPG Stipe Štavlić donosi svježa jaja iz nekonvencionalnog uzgoja – kokice borave na podnožju Velebita i hrane se samo „zdravom hranom“, kazala je Kukurin Barić.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }