Sljedećeg nas tjedna očekuje 17. izdanje Festivala znanosti koji ove godine donosi više od 150 događanja na 30 lokacija

Info-štand Festivala znanosti možete posjetiti na Korzu od 3. do 12. travnja 2019. od 10 do 16 sati te sudjelovati u Znanosti na Korzu svakoga dana u tjednu Festivala od 12 do 14 sati.

Rijeka – U organizaciji Udruge Zlatni rez Rijeka i suorganizaciji Sveučilišta u Rijeci, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Primorsko- goranske županije te uz brojne suorganizatore (Prirodoslovni muzej Rijeka, Akademsko astronomsko društvo Rijeka, Društvo matematičara i fizičara, Udruga za razvoj visokoga školstva ”Universitas” i Sveučilišna knjižnica Rijeka) od 8. do 13. travnja 2019. u Rijeci i okolici bit će održan 17. Festival znanosti s temom ”Boje”.

Festival znanosti održava se u više od 20 gradova Hrvatske. U Rijeci Festival znanosti ima više od 150 događanja, koja će se održavati na više od 30 lokacija, a svojim bogatim programom obuhvatit će sve uzraste.

Radionice i predavanja održavat će se u Prirodoslovnom muzeju, u Astronomskom centru Rijeka i na brojnim sastavnicama Sveučilišta u Rijeci a javna popularna predavanja održavat će se u popodnevnim satima i na Kampusu na Trsatu, u prostoru ”Akvarija” (9. i 10. travnja) te u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku (12. travnja).

Izdvajamo i Otvoreni dan sveučilišnih odjela, koji će svoja vrata otvoriti u utorak, 9. travnja 2019.

Manifestacija obuhvaća preko 50 različitih aktivnosti: predavanja, radionice, igrokaze, kratka znanstvena izlaganja… Svoja vrata u tjednu Festivala otvorit će i Građevinski fakultet (10. travnja), Pomorski fakultet (11. travnja) te Državni hidrometeorološki zavod – Pomorski meteorološki ured Rijeka.

Ove godine manifestacija Vrtići za vrtiće okupit će 22 predškolske ustanove te oko 500 predškolaca, koji će svoje radove predstavljati u Prirodoslovnom muzeju u srijedu, 11. Travnja, od 10 do 12 sati, a u četvrtak, 11. travnja, u Vijećnici Grada Rijeke svoje projekte na temu ”Boje” izložit će 9 osnovnih te 8 srednjih škola u sklopu programa Škole za škole.

Izdvajamo i izložbu iz programa Festivala – Inteligencija biljaka, interaktivnu izložbu u organizaciji Centra za promociju nauka iz Beograda i Prirodoslovnog muzeja u Rijeci, čije će otvorenje biti 8. travnja u 17 sati u Prirodoslovnom muzeju.

Info-štand Festivala znanosti možete posjetiti na Korzu od 3. do 12. travnja 2019. od 10 do 16 sati te sudjelovati u Znanosti na Korzu svakoga dana u tjednu Festivala od 12 do 14 sati.

Otvorenje Festivala znanosti bit će održano u ponedjeljak, 8. travnja 2019. u Vijećnici Grada Rijeke s početkom u 11 sati, nakon čega slijedi tribina u organizaciji Sveučilišta u Rijeci i udruge Universitas: Glasaj za Europu / Glasaj za znanost (uvodničarka: Snježana Prijić Samaržija, gosti: Boris Jokić, Zoran Kurelić, Ivana Maletić, Sanja Modrić, Tonino Picula, David Smith, moderatorica: Nataša Božić Šarić).

Više informacija o ovogodišnjem Festivalu znanosti možete naći na službenoj web stranici festivala, dok raspored događanja i letak možete pogledati na linkovima ispod teksta.

Raspored događanja

Letak

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!