Riječani 53. put protiv Lokosa love prvenstvene bodove

Autor: Tara Tomić 28.04.2024

nk_rijeka_nk_gorica_2024_rujevica__3_ Ilustracija - arhiva

Rijeka i Lokomotiva odigrali su prvu utakmicu Lokosa u HNL-u. U 1. kolu sezone 2009./2010. Rijeka je pobijedila 6:0, braća Ahmad i Anas Sharbini su postigli po tri pogotka, a kapetan Lokomotive bio je aktualni trener Bijelih Željko Sopić.

Rijeka - Nogometaši Rijeke u nedjelju 28. travnja gostuju kod Lokomotive u 60. međusobnom ogledu ova dva suparnika. Od ove brojke 52 utakmice se odnose na HNL, sedam na Hrvatski kup, a Rijeka je bila uspješnija u ukupno 37 ogleda, osam je završilo remijem a 14 pobjedom Lokomotive. Rijeka je uvjerljiva i kada je riječ o razlici golova, Bijeli su postigli 110, a primili 51 pogodak. Ipak, uoči gostovanja u Kranjčevićevoj ulici najveći poziv na oprez, uz kvalitetnu momčad kao što je Lokomotiva, neupitno je i činjenica da su domaćini čak 12 od 14 pobjeda protiv Rijeke ostvarili na domaćem travnjaku.

Posljednje gostovanje u Kranjčevićevoj ulici bilo ono u SuperSport Hrvatskom kupu kojeg je svojim pogotkom odlučio Ivan Smolčić, a Željko Sopić će sada među svojim igračima tražiti novog junaka. Nerijetko su to bili igrači koji su igrali za obje momčadi poput Kramarića, Andrijaševića, Maleša, Tomečaka, Leovca, Pavičića, T. Halilovića, Kulenovića, Krstanovića… Danas iz riječke momčadi takvu ulogu mogu preuzeti Marko Pjaca i Mirko Marić, ofenzivci Bijelih koji su dio svoje igračke karijere proveli upravo u Lokomotivi. Andrej Kramarić bio je posebno efikasan u međusobnim ogledima Rijeke i Lokomotive budući da je bio strijelac za obje momčadi i ukupno postigao sedam pogodaka, dok je najbolji strijelac međusobnih ogleda Robert Murić, autor osam golova.

Zanimljivo, Rijeka i Lokomotiva odigrali su prvu utakmicu Lokosa u HNL-u. U 1. kolu sezone 2009./2010. Rijeka je pobijedila 6:0, braća Ahmad i Anas Sharbini su postigli po tri pogotka, a kapetan Lokomotive bio je aktualni trener Bijelih Željko Sopić. Dio te momčadi Lokosa bio je i Mario Jozić, rezervni vratar Lokomotive na toj utakmici, a danas trener vratara Bijelih.

Lokomotiva je bila gost Bijelih i u prvoj utakmici koja je odigrana na stadionu HNK Rijeka u kojoj su Leovac, Bezjak i Sharbini potpisali premijernu pobjedu naše momčadi. Na popisu međusobnih utakmica ostale su zabilježene i one iz sezone 2014./2015. kada je Rijeka u oba domaća sraza slavila rezultatom 6:0, a u jednoj je Andrej Kramarić postigao čak pet pogodaka.

Kada je riječ gostujućim utakmicama Rijeka je rezultatski najizraženiju pobjedu ostvarila u sezoni 2013./2014. kada je u 35. kolu u Maksimiru pobijedila rezultatom 5:1 uz tri pogotka Krstanovića.

pocket icon
Više sa portala torpedo.media ...