Suradnja Umjetničke škole Sveučilišta u Nantongu i Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci

Delegacije su razmijenile informacije o ustanovama i započele razgovore o suradnji u smislu razmjene radova, studenata i profesora.

Rijeka – Sutra, u srijedu, u Državnom arhivu u Rijeci s početkom u 11 sati bit će održana svečanost potpisivanja Sporazuma o suradnji između Umjetničke škole Sveučilišta u Nantongu i Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci te pokretanje Hrvatsko-kineskog centra za istraživanje i razvoj umjetnosti i dizajna. Na svečanosti će biti otkrivena ploča koja će obilježiti početak suradnje i formiranja Centra te otvorena prigodna izložba umjetnika iz kineskog Sveučilišta u Nantongu uz demonstraciju kineskog slikanja.

Kineska delegacija u sastavu redovni profesor Zhang Wei, dekan umjetničke škole, Wang Yang, voditeljica ureda za međunarodnu razmjenu Sveučilišta, izvanredna profesorica Wu Lingling, predavači Xiao Jing, Lu Dawei, Xu Zhiyong, Lu Yang i Wang Wei te izvanredni profesori Wang Guoshi i Gao Yuan posjetila je 10. lipnja Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci, gdje su članove delegacije  primili redovita profesorica Letricija Linardić, dekanica Akademije, docentica Melinda Kostelac, prodekanica za nastavu, izvanredni profesor Aljoša Brajdić, prodekan za opće poslove, docentica Celestina Vičević, pročelnica Odsjeka za likovnu umjetnost i docent Marko Koržinek, pročelnik odsjeka za primijenjenu umjetnost.

Delegacije su razmijenile informacije o ustanovama i započele razgovore o suradnji u smislu razmjene radova, studenata i profesora. Dogovorena je i razmjena detaljnih opisa kolegija i studijskih programa, u cilju mogućeg formiranja kurikuluma buduće suradnje na preddiplomskim i diplomskim studijima između dviju akademija. Nakon razgovora, delegacija Umjetničke škole u Nantongu razgledala je Akademiju i pripremne radove na postavljanju izložbe, tijekom čega je, na temelju viđenog, izražen izniman interes za suradnju na nekoliko studijskih programa.

Sutra će, uz navedene članove delegacije Umjetničke škole Sveučilišta u Nantongu i članove Akademije primijenjenih umjetnosti u Rijeci, potpisivanju Sporazuma o suradnji prisustvovati i predstavnik Pedagoškog fakulteta Sveučilišta u Ljubljani izvanredni profesor Jurij Selan, prodekan za znanstveno umjetničku djelatnost.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }