Sutra sjednica Gradskog vijeća – Vijećnici ipak neće glasovati o smjeni predsjednika Andreja Poropata

Vijećnici će raspravljati o novom zaduženju Grada Rijeke, ovog puta za kapitalne projekte energetske obnove OŠ Eugen Kumičić, OŠ Gornja Vežica, OŠ Pehlin, PPO Vidrice, PPO Belveder te Muzej Grada Rijeke.

Rijeka – Prije sutrašnje sjednice Gradskog vijeća, predsjednik Andrej Poropat kazao je kako “Hrvoje Burić ni do ovoga trenutka nije predao prijedlog točke o razrješenju predsjednika Gradskog vijeća Grada Rijeke kako je najavio na prošloj sjednici, a na što sam ga i osobno podsjetio uoči rokova za predaju te točke”.

– Ono o čemu će vijećnici dati svoje mišljenje, odnosno ono što će biti dio dnevnoga reda jesu točke o uređenju prometa u Rijeci te o Općim uvjetima isporuke komunalne usluge parkiranja na uređenim javnim površinama i u javnim garažama te, naravno, i točka o kreditnom zaduženju Grada Rijeke za kapitalne projekte energetske obnove OŠ Eugen Kumičić, OŠ Gornja Vežica, OŠ Pehlin, PPO Vidrice, PPO Belveder te Muzej Grada Rijeke. Ova točka dio je procedure kojom Grad Rijeka treba osigurati svoj udio sredstava u energetskoj obnovi i korištenju obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora unutar Poziva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja iz 2017. u sklopu programa „Konkurentnost i kohezija 2014. – 2019.“. Ostatak u iznosu od 35% od opravdanog troška osiguran je iz Europskog fonda za regionalni razvoj. Kao dopunu dnevnog reda  predložit ću uvrštenje  točke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca, kontroli njihovog razmnožavanja, načinu držanja vezanih pasa i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama. Po svim navedenim točkama, posebice točkama koje se tiču prometa te kreditnog zaduženja, očekuje se rasprava i razmjena različitih stajališta među vijećnicima, rekao je Poropat.

Komentirao je i situaciju u riječkom i pulskom brodogradilištu.

– S obzirom na najnovije vijesti koje pristižu u javnost o uhićenjima osumnjičenih za aferu „Uljanik“ smatram važnim istaknuti da kao predsjednik Gradskog vijeća Grada Rijeke koji ima posebnu naklonost prema situaciji u kojoj se našao „3. maj“ pozdravljam trenutne aktivnosti policije i Županijskog državnog odvjetništva. Upravo to su tražili i mnogi vijećnici Gradskog vijeća i Županijske skupštine na zajedničkoj sjednici prošle godine, rekao je Poropat.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!