Svjetski dan bolesnika – Susret predstavnika KBC-a i udruga pacijenata i osoba s invaliditetom

Na sam Svjetski dan bolesnika, ujedno i blagdan Gospe Lurdske, u ponedjeljak, 11. veljače, misu za bolesnike u podne u crkvi Gospe Lurdske na Žabici predvodit će nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić

Rijeka – Ususret Svjetskom danu bolesnika koji se obilježava 11. veljače, i ove je godine, već tradicionalno, Klinički bolnički centar Rijeka upriličio susret s predstavnicima udruga pacijenata i osoba s invaliditetom koje djeluju na području Primorsko-goranske županije. Susretu su prisustvovali predstavnici 23 udruge koje djeluju na području naše županije.

Svrha obilježavanja ovog dana jest podizanje svijesti šire javnosti o potrebama bolesnika te težnja za stvaranjem bolje zdravstvene zaštite.

U četvrtak, 7. veljače, tridesetak udruga nazočilo je prikazu prošlogodišnjih aktivnosti KBC-a Rijeka koje je iznio ravnatelj prof. dr. Davor Štimac. Prisutne su zainteresirali podaci o investicijskim ulaganjima i novoj opremi, o rekonstrukciji i opremanju dnevnih bolnica i kirurgija, o podizanju standarda pratećih usluga – poput uređenja okoliša, sanitarnih čvorova za pacijente, izgradnje rampi radi lakšeg pristupa u bolnicu osobama s invaliditetom, te o stručnim iskoracima naših liječnika.

Predsjednica Organizacijskog odbora za obilježavanje Svjetskog dana bolesnika mr. sc. Asja Valković-Mika predstavila je program proslave Svjetskog dana bolesnika u Riječkoj nadbiskupiji te je podsjetila da je ovo prilika za promišljanje o značenju našeg davanja najpotrebnijima, koje nas čini boljim i radosnijim ljudima.

Ovogodišnja je poruka pape Franje: „Besplatno primiste, besplatno dajte!”

Na sam Svjetski dan bolesnika, ujedno i blagdan Gospe Lurdske, u ponedjeljak, 11. veljače, misu za bolesnike u podne u crkvi Gospe Lurdske na Žabici predvodit će nadbiskup i metropolit mons. dr. Ivan Devčić.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }