Tamara Zeba i Vedran Dakić osvojili prva mjesta na 50 kilometara dugoj utrci Krka Ultra Challenge

Tamara Zeba i Vedran Dakić osvojili prva mjesta na 50 kilometara dugoj utrci Krka Ultra Challenge

Tamara Zeba i Vedran Dakić

Krka Ultra Challenge dobrotvorna je međunarodna utrka koju organizira švedska udruga Run Raisers s ciljem prikupljanja sredstava za istraživanje dijabetesa i širenja svijesti o toj globalnoj rastućoj bolesti.

Rijeka – Članica Torpedo runnersa Tamara Zeba u utrci Krka Ultra Challenge koja je proteklog vikenda održana u Nacionalnom parku Krka, osvojila je 1. mjesto u ženskoj te ukupno 3. mjesto u kategoriji Crazy. Riječ je o iznimno zahtjevnoj stazi od 50 kilometara koju je Zeba istrčala za 6.16.00 sati.

Krka Ultra Challenge sastoji se od četiri utrke; tri pojedinačne na 80, 50 i 10 kilometara i od timske utrke na 50 kilometara. Pobjednik utrke na 80 kilometara je Mikael Hasselrot (10.48.47), utrke na 50 kilometara Vedran Dakić (4.37.22), dok je najbrži na 10 kilometara bio Tomislav Mijić (0.42.46). U timskoj utrci na 50 km pobjednici su Fredrik Lindgren i Erik Wallin (6.37.56).

Krka Ultra Challenge dobrotvorna je međunarodna utrka koju organizira švedska udruga Run Raisers s ciljem prikupljanja sredstava za istraživanje dijabetesa i širenja svijesti o toj globalnoj rastućoj bolesti. Novac od kotizacija namijenjen je za potporu Barndiabetesfonden (The Swedish Child Diabetes Foundation) u istraživanju dijabetesa tipa 1 i za organizaciju sportskog kampa u Skradinu u lipnju 2019. za obitelji s djecom koja boluju od te bolesti.

Sljedeće odredište Torpedo runnersa je Zagreb gdje će već ovoga vikenda, 14. listopada na utrci 27. Zagrebački maraton nastupiti 21 član, od kojih će njih 20 trčati utrku polumaraton (21.09 km), a jedan predstavnik utrku maraton (42.19 km).

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!