Tarik Filipović u ulozi Ćire Blaževića oduševio ispunjenu Gradinu

Tarik Filipović u ulozi Ćire Blaževića oduševio ispunjenu Gradinu

FOTO: Foto Kurti

Gledajući ovu duhovitu i dirljivu monodramu gledatelji su se ujedno i simbolično pridružili proslavi Dana zajedništva, ponosa i sreće, koji je od ove godine i službeno dan posvećen grandioznom uspjehu naših nogometaša na Svjetskom nogometnom prvenstvu prošle godine.

Rijeka – Jednostavna kulisa i bogatstvo sadržaja – tako se u najkraćim crtama može opisati jučerašnja sjajna izvedba Tarika Filipovića, koja je publiku Ljeta na Gradini zabavila i nasmijala do suza. Ovaj talentirani glumac pred prepunim je gledalištem uvjerljivo iznio lik i djelo legendarnog Miroslava Ćire Blaževića – ikone koja je obilježila povijest hrvatskog nogometa!

Gledajući ovu duhovitu i dirljivu monodramu gledatelji su se ujedno i simbolično pridružili proslavi Dana zajedništva, ponosa i sreće, koji je od ove godine i službeno dan posvećen grandioznom uspjehu naših nogometaša na Svjetskom nogometnom prvenstvu prošle godine. Tako je najvažnija sporedna stvar na svijetu i službeno dobila svoj nacionalni dan, a publika na Gradini imala je priliku provesti ga upravo uz biografsku priču nogometne legende.

Osamdesetminutna izvedba proletjela je u trenu, a da je publika prepoznala umjetničku vrijednost ove monodrame potvrdio je glasni aplauz koji je glumca ispratio s pozornice. Red smijeha, red emocija i pregršt Ćirinih životnih mudrosti uljepšali su u ovu srpanjsku večer, a vjerujemo da posjetitelji željno iščekuju i ostale manifestacije koje slijede u sklopu ovogodišnjeg bogatog programa Ljeta. Iduća nas očekuje već sutra, a obilježit će je plesni ritmovi riječke skupine Ri Dance. Tema ovogodišnje manifestacije Gradina Dance Art je čipka, a na koje su je načine ovi talentirani plesači i plesačice ukomponirali u svoju plesnu priču, otkrijte u četvrtak 18.7. s početkom u 21:30.

U subotu nas očekuju čak dvije tematsko – konceptualne manifestacije – festival mode City 45 20 i Light Transformation Gradina, a u ponedjeljak se ponovno opuštamo uz dobru glazbu. Naime, 22. srpanj rezerviran je za londonski Sutton Youth Concert Orchestra i Band koji broji čak 50 glazbenika te će na Gradini izvesti čitav opus glazbenih djela u svom aranžmanu. Koncert u ponedjeljak počinje u 21.00 sat, a posjetitelji su dobrodošli uz slobodan ulaz.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!