Tematska sjednica Senata i Savjeta – Sveučilište mora ubrzati reakcije kako bi kvalitetno odgovorilo na izazove vremena

Tematska sjednica Senata i Savjeta – Sveučilište mora ubrzati reakcije kako bi kvalitetno odgovorilo na izazove vremena

FOTO: uniri.hr

Cilj ove sjednice je međusobno informiranje i razmjene ideja o strateškom razvoju i mogućim smjerovima i to kroz raspravu na široj platformi koja uključuje članove upravljačkih i nadzornih tijela, kao i članove proširenog rektorskog kolegija koji su svi sudjelovali na ovoj tematskoj sjednici, po prvi puta održanoj u ovakvom, proširenom sastavu.

Rijeka – U Auli Magni Sveučilišta u Rijeci jučer je održana tematska 20. sjednica Senata i Savjeta Sveučilišta na temu „Izazovi i strateški razvoj Sveučilišta u Rijeci“. Cilj ove sjednice je međusobno informiranje i razmjene ideja o strateškom razvoju i mogućim smjerovima i to kroz raspravu na široj platformi koja uključuje članove upravljačkih i nadzornih tijela, kao i članove proširenog rektorskog kolegija koji su svi sudjelovali na ovoj tematskoj sjednici, po prvi puta održanoj u ovakvom, proširenom sastavu.

Rektorica prof. dr. sc. Snježana Prijić-Samaržija u pauzi je između rasprava objasnila kako je povod ovoj tematskoj sjednici šireg auditorija realno kontekstualiziran jer, objektivno – društvo živi u vremenima u kojima su se svi procesi ubrzali, pa stoga i reakcije institucije, poput sveučilišta, moraju biti adekvatne, brze i prilagođene upravo kako bi doista kvalitetno odgovorilo na izazove, osnažilo svoju reputaciju te nizom bitnih i uigranih mehanizama koji povećavaju dodanu vrijednost instituciji – naprosto ojačalo svoju atraktivnost u očima ne samo potencijalnih studenata, već i znanstvenih istraživača i profesora.

Tematsku 20. sjednicu Senata i Savjeta Sveučilišta otvorila je rektorica uvodnim izlaganjem o realizaciji strateških pokazatelja i prioriteta akcijskog plana te predstavljanjem zaključaka razgovora s dionicima koji proizlaze iz posjeta sastavnicama, rada Međunarodnog znanstvenog savjeta, komunikacije sa studentima, mladim istraživačima, ali i Savjeta za konkurentnost Urbane aglomeracije Rijeka. Svoje je izlaganje o razvoju Sveučilišta u Rijeci i novim strateškim smjernicama održao i predsjednik Savjeta Sveučilišta Mladen Pejković. Upravo su njihove informacije bile platforma za raspravu na temu izazova i strateškog razvoja Sveučilišta u Rijeci.

U drugom dijelu tematske sjednice svoja izlaganja i viđenja problematike iz perspektive resora kojim upravljaju održali su i prorektori; tako je prof. dr. sc. Sanja Barić, prorektorica za studije i studente izložila temu o politikama privlačenja studenata, dok je prorektor za znanost prof. dr. sc. Alen Ružić svojim izlaganjem započeo raspravu o politikama unaprjeđenja znanstvene produktivnosti i poboljšanju pozicije u sustavima rangiranja, a prof. dr. sc. Davor Vašiček, prorektor za financije, svojim je izlaganjem potakao raspravu o politikama unaprjeđenja sustava financiranja i suradnje s gospodarstvom, dok je prof. dr. sc. Senka Maćešić, prorektorica za informatizaciju i organizaciju izlagala na temu politika unaprjeđenja informatičko-komunikacijskog sustava.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }