Tjedno izvješće o prometu – Alkoholni rekorder u Vrbovskom napuhao 2,37 promila pa završio na triježnjenju

Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 285 vozača, od kojih je kod njih 30 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg

Rijeka – Prošlog tjedna na području Policijske uprave primorsko-goranske dogodile su se 62 prometne nesreće, od kojih su pet teže, a 57 lakše. U ovim nesrećama šest je osoba teže, a osam ih je lakše ozlijeđeno. Materijalna šteta procjenjuje se na oko 521.900 kuna.

U prometnim nesrećama sudjelovalo je 18 stranih državljana, jedan pješak, kao i dva alkoholizirana vozača. Tijekom tjedna ukupno je alkotestirano 285 vozača, od kojih je kod njih 30 utvrđena koncentracija alkohola veća od 0,50 g/kg, a dva vozača su odbila provjeru alkoholiziranosti. Od alkoholiziranih vozača najviše ih je bilo u dobi iznad 35. godine života, njih 21, u dobi između 25. i 35. godine života ih je bilo sedam, dok ih je četiri evidentirano u kategoriji između 18. i 25. godine života.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2,37 g/kg izmjerena je u nedjelju, 8. rujna, 58-godišnjem vozaču osobnog vozila na području Vrbovskog. Zbog vožnje u alkoholiziranom stanju, priveden je u službene policijske prostorije te sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!