Tragičan vikend na županijskim prometnicama – Jedna osoba smrtno stradala, sve više “pijanaca” za volanom

Tijekom vikenda više prometnih nesreća je uzrokovano vožnjom pod utjecajem alkohola. Na području Matulja, u subotu, 29. rujna je oko 13.30 sati prometnu nesreću izazvao 41-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući vozilom marke Opel, riječkih registarskih oznaka, pri koncentraciji alkohola od 3.06 g/kg i bez vozačke dozvole.

Rijeka – Na prometnicama u nadležnosti Policijske uprave primorsko-goranske proteklog vikenda dogodilo se 26 prometnih nesreća u kojima je nažalost jedna osoba smrtno stradala, tri su osobe teže, a pet ih je lakše ozlijeđeno.

Tijekom vikenda više prometnih nesreća je uzrokovano vožnjom pod utjecajem alkohola. Na području Matulja, u subotu, 29. rujna je oko 13.30 sati prometnu nesreću izazvao 41-godišnji hrvatski državljanin, upravljajući vozilom marke Opel, riječkih registarskih oznaka, pri koncentraciji alkohola od 3.06 g/kg i bez vozačke dozvole. Osim njega, isti dan je prometnu nesreću izazvala i 35-godišnja vozačica osobnog vozila marke Suzuki, riječkih registarskih oznaka, krećući se iz smjera Matulja prema Rupi. Vozilom je upravljala pri koncentraciji alkohola od 1,96 g/kg.

U Rabu je pak jučer oko 12 sati pod utjecajem alkohola zatečen 47-godišnji vozač osobnog vozila marke Volkswagen, inače poljski državljanin. Vozilom je upravljao bez ikakvih dokumenata i pri koncentraciji alkohola od 2,65 g/kg. Zbog počinjenih prekršaja priveden je u službene policijske prostorije te je kao i svi drugi počinitelji prekršaja sankcioniran prema odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, odnosno, prema Zakonu o strancima.

U cilju veće sigurnosti u prometu te smanjivanja broja nesreća i ozlijeđenih osoba, pozivamo sve sudionike na povećani oprez i poštivanje prometnih propisa.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }