Udruga Franak ove subote organizira tribinu o pravima građana na obeštećenje nakon presude Visokog trgovačkog suda

Korisnika kredita u švicarskim francima bilo je oko 125 tisuća, stoga je ova tema vjerojatno interesantna brojnim građanima s područja naše županije.

Rijeka – Udruga Franak održat će javnu tribinu u subotu, 10. studenog s početkom u 12 sati u prostoru Aule pape Ivana Pavla II. na Trsatu. Kako su kazali organizatori, svrha tribine nam je informirati građane o njihovim pravima i mogućnostima na obeštećenje obzirom na presudu Visokoga trgovačkog suda Republike Hrvatske u “slučaju franak”, a pozvani su svi zainteresirani građani Primorsko-goranske županije.

– Udruga Franak zbog velikog interesa građana, koji su imali, ili još uvijek imaju, potrošačke, stambene ili auto kredite vezane uz valutu švicarski franak, organizira tribine i savjetovanja za građane diljem Hrvatske na temu Presude Visokoga trgovačkog suda Republike Hrvatske u kolektivnoj presudi protiv 8 banaka. Pitanja kojima ćemo se baviti su: što znači kolektivna presuda u slučaju franak, tko prema njoj ima pravo na tužbu, ništetnost ugovora, ništetnost ugovornih odredaba,  pravna pitanja: konverzija, ništetnost ugovora, zastara za eurske i kunske kredite,  zastara potraživanja za CHF kredite, potrebna dokumentacija za tužbe, revizije banaka i druge teme, kazali su iz udruge.

Korisnika kredita u švicarskim francima bilo je oko 125 tisuća, stoga je ova tema vjerojatno interesantna brojnim građanima s područja naše županije.

 

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }