Uspješan vikend riječkih trkača: Torpedo runnersi ovojili postolja na Rijeka runu

Ovog vikenda Torpedo runnersi nisu trčali samo kod kuće, već je dio nastupio i na 31. Beogradskom maratonu održanom u subotu 21. travnja, a najbolji predstavnik Torpedo runnersa bila je Ivana Kinkela koja je polumaraton završila za 1:54:20h.

Rijeka – Članovi riječke trkačke skupine Torpedo runners, njih čak 48, nastupili su jučer na festivalu sporta i rekreacije „Homo si teć“ te su na izuzetnoj teškoj stazi i u ekstremnim uvjetima ostvarili zapažene rezultate.

Štafeta Torpedo Runnersa

Štafeta u sastavu Torpedo runnera Igora Lulića i njegovih kolega matematičara Tomislava Bukića i Ronana Egana osvojila je 2. mjesto u ukupnom poretku. Dužinu od 3x7km savladali su za 1:27:41h.

U polumaratonskoj utrci, članica Torpedo runnersa Sanja Ventin zauzela je 3. mjesto u svojoj dobnoj kategoriji (žene, 55), a dionicu od 21km Sanja je pretrčala za 2:11:18h.

Jedini maratonac – predstavnik Torpedo runnersa, Zrinko Puljić, dionicu od 42km pretčao je za 3:59:53h.

Sanja Ventin na postolju

U polumaraton utrci u kojoj su Torpedo runnersi bili najbrojniji, najbrži je bio Nikša Moreti (1:51:08h), a od žena Zorica Andrić (1:58:39h). U utrci na 10km najbrži je bio Gordan Deluka (0:48:52h), dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila Andrea Tuđa (0:46:06h).

Ovog vikenda Torpedo runnersi nisu trčali samo kod kuće, već je dio nastupio i na 31. Beogradskom maratonu održanom u subotu 21. travnja, a najbolji predstavnik Torpedo runnersa bila je Ivana Kinkela koja je polumaraton završila za 1:54:20h.

Torpedo runnersi nastali su nakon uspješno završene Adidasove škole trčanja generacije 2014. u trajanju od 8 mjeseci, istrčanog prvog polumaratona te zimske sezone trčanja 2014/2015. Kako se većina polaznika odlučila nastaviti baviti trčanjem, odlučili su osnovati grupu koja za cilj ima promociju trčanja, rekreativnog bavljenja sportom i očuvanja zdravlja. Grupa je otvorenog tipa, pa joj se je priključilo i nekoliko polaznika prijašnjih generacija škole trčanja tako da sada broji 149 članova. Treninzi Torpedo runnersa održavaju se tri puta tjedno prema detaljno osmišljenom planu i programu rada, s ciljem da svaki pojedinac bude što je bolje moguće pripremljen za određenu utrku. Tijekom tjedna Torpedo runnerse moguće je susresti na relacijama Kantrida-Preluk, Kantrida-Matulji ili Kantrida-Mlaka, dok dužinske treninge subotom odrađuju u Kastavskoj šumi Lozi, na Kostreni ili Platku.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!