VIDEO Igralište NK Rječina u Dražicama uskoro će dobiti kompletan sustav za navodnjavanje

VIDEO Igralište NK Rječina u Dražicama uskoro će dobiti kompletan sustav za navodnjavanje

FOTO i VIDEO: Općina Jelenje

Projekt je vrijedan gotovo 100 tisuća kuna, a sredstva su, većinskim djelom, dobivena na natječaju Hrvatskog nogometnog saveza

Dražice – Novi projekt Općine Jelenje i Nogometnog kluba Rječina kreće u realizaciju. Upravo je započelo postavljanje novog sustava za navodnjavanje nogometnog igrališta u Dražicama. Projekt je vrijedan gotovo 100 tisuća kuna, a sredstva su, većinskim djelom, dobivena na natječaju Hrvatskog nogometnog saveza. Deset poljevača postavit će se na travnjak kako bi se završio sustav jednostavnijeg navodnjavanje igrališta tijekom cijele godine.

– Početkom rujna započela je ugradnja potrebite infrastrukture. Neprestano pratimo HR i EU natječaje pa smo projekt navodnjavanja prijavili na natječaj Hrvatskog nogometnog saveza koji nam je odobrio sredstva s kojima ćemo financirati veći dio investicije. Ovakva ulaganja u komunalnu infrastrukturu su zaista za buduće generacije, uzimajući u obzir koliko se “Grobnički Wembley”, kako od milja nazivamo igralište u Dražicama, koristi na tjednoj bazi, kazao je Robert Marčelja, dodajući kako su vrijedni volonteri Nogometnog kluba Rječina u suradnji s Komunalnim društvom Jelen odmah prionuli poslu i do kraja mjeseca kompletno navodnjavanje, odnosno zalijevanje igrališta trebalo bi biti doslovno na pritisak gumba. Najmlađi članovi najmasovnije jelenjske udruge i oni nešto stariji dobit će prave uvijete za nogometnu igru. – I naš Fran bit će zadovoljan, kazao je Marčelja na svojem Facebook profilu.

Kako su javili iz Općinske uprave na ovome se ne misli stati, a zahvaljujući članovima NK Rječine realizirat će se, u budućem periodu, projekt manjih nogometnih terena s umjetnom travom, na sadašnjem pomoćnom igralištu. EU natječaj je odobren od strane nadležnih institucija i čeka se završna finalizacija, kako bi se dobila sredstva i započela izgradnja.

– Na nogometnom igralištu u Dražicama odgojene su generacije sportaša. Na nama je da, sukladno svojim financijskim mogućnostima, unaprijedimo komunalnu infrastrukturu i omogućimo razvoj sporta na jelenjskom području. Upravo je u tijeku i izgradnja školsko-sportske dvorane koju će zasigurno koristiti mnoge sportske udruge koje djeluju na području općine Jelenje – zaključio je Marčelja.

Kako teku redovi na igralištu u Dražicama pogledajte u video prilogu ispod teksta

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }
error: Sadržaj je zaštićen !!