Vikend na prometnicama – Nakon isključenja iz prometa, nastavio vožnju pa zaradio triježnjenje u pritvoru

Unatoč isključenju vozač je ponovo uočen u ulici Tome Strižića te se oglušio na svjetlosne i zvučne znakove policije za zaustavljanje, krenuo preko čvora Vežica i Škurinje do čvora Diračje gdje ga je zaustavila auto ophodnja i nakon čega je zadržan u službenim prostorijama policije.

Rijeka – Proteklog vikenda na prometnicama Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je 28 prometnih nesreća, u kojima je jedna osoba teže, a sedam je osoba lakše ozlijeđeno.

Teško je ozlijeđen 29-godišnji vozač bicikla stradao jučer, 14. travnja oko 17.20 sati na području Matulja, prilikom udara u osobno vozilo koje se s autobusnog ugibališta nepropisno uključivalo u promet, a kojim je upravljao 24-godišnji vozač.

U petak, 12. travnja oko 19.30 sati na području Vrbovskog dogodila se prometna nesreća s materijalnom štetom, koju je izazvao 49- godišnji vozač upravljajući osobnim vozilom, slovenskih registracijskih oznaka s koncentracijom alkohola od 1,66 g/kg, a koji je vozilom udario u metalnu zaštitnu ogradu na auto cesti.

U subotu, 13. travnja oko 00.40 sati na području Vojaka u Rijeci policija je zaustavila i iz prometa isključila 47-godišnjeg vozača koji je osobnim vozilom upravljao pod utjecajem alkohola od 0,58 g/kg. Unatoč isključenju vozač je ponovo uočen u ulici Tome Strižića te se oglušio na svjetlosne i zvučne znakove policije za zaustavljanje, krenuo preko čvora Vežica i Škurinje do čvora Diračje gdje ga je zaustavila auto ophodnja i nakon čega je zadržan u službenim prostorijama policije.

Jučer, 14. travnja u 19.25 u Crikvenici je zaustavljeno teretno vozilo označeno pokusnim pločicama, koji je upravljao 22-godišnjak. Utvrđeno je kako spomenuti upravlja vozilom prije stjecanja prava na upravljanje, da nije koristio sigurnosni pojas te sa sobom nema osobnu iskaznicu. Isto tako utvrđeno je da vozilo nije registrirano i osigurano te je 22-godišnjak prekršajno prijavljen sukladno odredbama zakona kojima su utvrđeni počinjeni prekršaji. Zbog nekorištenja sigurnosnog pojasa prekršajno je prijavljen i 21-godišnji putnik u vozilu.

I ovom prilikom pozivamo vozače i druge sudionike u prometu da se dosljedno pridržavaju svih prometnih pravila i propisa.

.fb_iframe_widget_fluid_desktop iframe { width: 100% !important; }